Fudbal

Krstajić: Igrači zaslužili poštovanje; Tadić: Krivo mi je

Krstajić: Igrači zaslužili poštovanje; Tadić: Krivo mi je
Foto: Tanjug/AP | Krstajić: Igrači zaslužili poštovanje; Tadić: Krivo mi je

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić, nakon eliminacije u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, izjavio je da je zadovoljan odnosom igrača prema dresu i igrama na sve tri utakmice u Rusiji.

Srbija je izgubila od Brazila 2:0 u 3. kolu E grupe i drugim porazom se oprostila od Mundijala u Rusiji.

"Imali smo dobre periode igre, čak i na 0:0. Brazil je velika ekipa, igrači su zaslužili poštovanje za Srbiju. U sve tri utakmice smo igrali dobro, u momentima bili i bolji od protivnika, ali to je fudbal. Sasekao nas je poraz od Švajcarske. Da li sam zadovoljan? Uvek može bolje, iako mogu da budem zadovoljan odnosom", rekao je Krstajić za RTS poslije utakmice.

On je dodao da je njegova ekipa pružila solidan otpor Brazilu.

"Dobro smo stajali u prvom poluvremenu, osim stiuacije kod gola. To ne sme da nam se događa. Ipak, nije lako preuzimati igrače Brazila".

Vezista Dušan Tadić žali za propuštenim prilikama Aleksandra Mitrovića u drugom dijelu igre.

"Imali smo šanse, sve bi bilo drugačije da smo jednu iskoristili. Srbija treba da bude ponosna na nas", rekao je Tadić i složio se da je poraz od Švajcarske odlučio plasman Srbije na Svjetskom prvenstvu.

Tadić je poručio da je napravljena odlična atmosfera u nacionalnom timu.

"Želeli smo najbolje, disali kao jedan, to se videlo na svakom koraku. Trudili smo se, selektor je stvorio dobar duh i atmosferu. Krivo nam je što nismo uspeli da se plasiramo u osminu finala", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije