Fudbal

Krstajić: Portugalija ima mane, ne bojimo ih se

Krstajić: Portugalija ima mane, ne bojimo ih se
Foto: Arhivska fotografija | Krstajić: Portugalija ima mane, ne bojimo ih se

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je meč protiv Njemačke model po kome treba igrati i protiv Portugalije u Lisabonu i poručio da ima ideju kako da njegova ekipa ugrozi protivnika na startu kvalifikacija za EURO 2020.

"Portugalija je favorit broj jedan u grupi, prvak Evrope i jako kvalitetna selekcija. Gledao sam njihov meč protiv Ukrajine, poštujemo ih, ali ih se ne bojimo", rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Lisabonu.

On je podsjetio na povrede Nemanje Matića, Ljubomira Fejse, Aleksandra Kolarova, Filipa Kostića i Aleksandra Prijovića, ali da vjeruje u svoj tim.

"Momci koji su igrali u Nemačkoj pokazali kvalitet, bili su vrlo disciplinovani i to je model koga treba da se držimo. Ne gledamo druge, samo nas i znamo koje su naše prednosti protiv Portugalije. Gledamo da imamo što manje mana, a da se iskoristimo sve one u Portugaliji", rekao je selektor.

Krstajić je dodao da ne želi da se osvrće na prošlost, već da je cilj plasman na EURO poslije dvije decenije.

"Imamo dobru atmosferu i svi smo raspoooženi, nadamo se najboljem", naveo je selektor, naglasivši da su obje selekcije pod jednakim pritiskom, bez obzira na remi Portugalije i Ukrajine (0:0).

Za najboljeg portugalskog fudbalera Kristijana Ronalda, Krstajić ima plan da se neutrališe.

"Teško je analizirati veliku zvezdu, ali imamo naše metode. Radi se o možda najboljem u svetu, suvišno je bilo šta reći", zaključio je Krstajić.

Utakmica se igra sutra na stadionu Luž od 20.45 po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije