Fudbal

Krunić: Spojem mladosti i iskustva do pobjede

Krunić: Spojem mladosti i iskustva do pobjede
Foto: N/FS BiH | Rade Krunić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu "Grbavica" u Sarajevu u prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore pokušati prekinuti post od 11 utakmica u nizu bez ostvarene pobjede.

Posljednji put "zmajevi" su slavili 18. novembra 2019. godine u okviru kvalifikacija za EURO 2020 (sada EURO 2021) kada su u gostima savladali Lihtenštajn rezultatom 3:0 golovima Eldara Čivić i Armina Hodžić dva puta.

Od tada do danas promijenila su se tri selektora, Robert Prosinečki, Dušan Bajević i aktuelni Ivajlo Petev koji je za ogled "sokolima", kao i onaj četiri dana kasnije na stadionu "Brondbi" protiv Danske, odlučio priliku pružiti većinom mlađim igračima i debitanatima.

Na popisu nema zvijezda i glavnih fudbalera poput kapitena Edina Džeke i Miralema Pjanića, ali će podršku svojim iskustvom mlađim kolegama pružiti i neki iskusniji poput Radeta Krunića.

"Super se pripremamo za utakmicu. Imamo malo više vremena nego inače i jako kvalitetno radimo. Atmosfera na treninzima je pozitivna, evidentna je želja kod svih nas, ne samo kod mlađih igrača koji nastoje da se nametnu. Svi smo raspoloženi i spremno dočekujemo Crnu Goru", rekao je Krunić.

Krunić smatra da novi igrači imaju idealnu priliku da se dokažu:

"Evidentno je da imamo kvalitetne mlade igrače, a primijetio sam da su dobro radili tako da će sigurno dobiti šansu da zaigraju. Mi stariji smo tu da im pomognemo i pokažemo kako se treba ponašati i igrati za svoju zemlju. Potencijal imamo samo je važno da budu ozbiljni i uvijek spremni da daju maksimum kad igraju za Bosnu i Hercegovinu. Prošlo je dosta vremena od kako nismo pobijedili i, nadam se da će nekoliko nas starijih, predvoditi sutra ove mlađe igrače do pobjede", dodao fudbaler Milana.

Sutra još igraju od 18 časova: Bjelorusija - Azerbajdžan, od 19: Norveška - Luksemburg, od 20.45: Nizozemska - Škotska, Rumunija - Gruzija, Engleska - Austrija, Njemačka - Danska, Francuska - Vels.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije