Fudbal

Krupa i Sloboda protiv prvoligaša

Krupa i Sloboda  protiv prvoligaša
Foto: N.N. | Krupa i Sloboda protiv prvoligaša

Fudbaleri Rudara i Krupe u Prijedoru će danas odigrati jednu od najinteresantnijih utakmica četvrtfinala Kupa BiH.

Oba tima u dobrom raspoloženju dočekuju komšijski derbi. Krupljani su za vikend savladali Zrinjski u BHT Premijer ligi BiH, dok su Prijedorčani deklasirali ekipu Željezničar Sport tima u Prvoj ligi Republike Srpske.

Osim duela u Prijedoru, dosta pažnje posebno u Tuzlanskom kantonu privlači i okršaj gradskih rivala Sloge i Slobode. Federalni prvoligaš je već napravio senzaciju u ovom takmičenju izbacivši ekipu Zrinjskog, a sa velikim ambicijama dočekuju i premijerligaša iz Tuzle.

"Drago mi je da vlada ovoliko interesovanje za ovu utakmicu. Nema taktiziranja, igraće najbolji koje imamo. Ovo za nas nije obična utakmica. Mislim da smo favoriti bez obzira što smo rang niže i bez obzira na igrački kadar Slobode. Ovdje je pao i Zrinjski, zašto ne bi i Sloboda", najavio je veliki duel Darko Vojvodić, trener Sloge, trenutno drugoplasirane ekipe u Prvoj ligi Federacije BiH.

S druge strane, Sloboda koja ne briljira u prvenstvu takođe ima velika očekivanja u Kupu.

"Biće teško, očekujemo da ne primimo gol, a ja se nadam da ću danas postići dva pogotka. Mislim da je kvalitet na našoj strani i da ćemo slaviti", kazao je napadač Slobode Sulejman Krpić.

Trener Slobode Slavko Petrović će nakon dužeg vremena na teren moći poslati najboljim tim. U preostalom susretu sastaće se dva prvoligaša, ekipe Olimpika i Zvijezde 09. Parovi četvrtfinala Kupa BiH: srijeda (13 časova): Olimpik - Zvijezda 09, Rudar Prijedor - Krupa, Sloga Simin Han - Sloboda. Prva utakmica između Širokog Brijega i Željezničara igra se 29. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije