Fudbal

Kuman poručio Barkliju: Odluči do kraja sezone

Kuman poručio Barkliju: Odluči do kraja sezone
Kuman poručio Barkliju: Odluči do kraja sezone

Everton i njihov menadžer Ronald Kuman dali su Rosu Barkliju rok do maja da odluči da li će sa klubom produžiti saradnju.

Još 14 mjeseci djeli Barklija od isteka ugovora sa klubom sa Gudisona i pregovori između kluba i njegovih prestavnika o nastavku saradnje su u zastoju. To je i razlog zašto menadžer Evertona insistira na tome da maj bude krajnji rok da se Barkli izjasni.

"Nisam uključen u pregovore ali znam da uprava razgovara sa Rosovim agentom. Nije važno da saznamo ishod pregovora odmah ili za nedjelju dana, ali moramo da imamo odgovor do kraja sezone. Biće mu ponuđen dobar ugovor što je i normalno jer on je odličan igrač i ove sezone je veoma napredovao", rekao je Kuman.

Kuman smatra da je Everton sjajna sredina za njegov dalji napredak.

"Razgovarali smo prije nekoliko nedjelja i on kaže da je njegova ambicija da igra Ligu šampiona. Rekao sam mu da i sam imam istu ambiciju. Mislim da u Evertonu njegova karijera ide u dobrom pravcu i da za njega trenutno nema boljeg mjesta", kaže Kuman.

Kuman ističe da igrači imaju ambiciju da igraju Ligu šampiona.

"Svi to žele, uključujući i stručni štab i navijače. Evropa je za nas svakako sledeći korak i ako uspemo da završimo peti ili šesti to bi bilo odlično jer ne bismo morali da igramo kvalifikacione mečeve za Ligu Evrope. Svi lako mogu da uoče razliku u ovoj i prethodnoj sezoni uz nova pojačanja, priču o novom stadionu i svemu pozitivnom što se u klubu dešava", poručio je menadžer Evertona.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije