Fudbal

Kvalifikacije za Ligu Evrope: Partizan i Hajduk prošli u treće kolo

Kvalifikacije za Ligu Evrope: Partizan i Hajduk prošli u treće kolo
Foto: sportskacentrala | Kvalifikacije za Ligu Evrope: Partizan i Hajduk prošli u treće kolo

SARAJEVO – Širom Evrope večeras se igraju ukupno 44 uzvratne utakmice drugog kola kvalifikacija za grupnu fazu UEFA-ine Lige Evrope, a u dosadašnjim terminima odigrano je njih devet.

Prvak Bosne i Hercegovine HNK Zrinjski je, nakon prošlosedmičnog remija (1:1) u Mostaru, večeras gostovao na terenu Valette na Malti. Mostarci su u uzbudljivom meču ostvarili pobjedu rezultatom 2:1 i izborili plasman u treće kolo kvalifikacija.

Beogradski Partizan je takođe večeras igrao u gostima. Nakon minimalne prošlosedmične pobjede u Beogradu, Partizan je večeras odigrao remi 1:1 i eliminisao litvansku ekipu Trakal.

Hajduk je još jedan klub iz regije koji je večeras igrao na gostovanju. Splićani su protiv bugarske Slavije prošle sedmice slavili minimalnu pobjedu na Poljudu, a i večeras su pobijedili s 3:2 i plasirali se u narednu fazu.

Crnogorska Sutjeska nije uspjela izboriti plasman u treće kolo u duelu protiv Jermenskog tima Alashkent. Jermenci su prošle sedmice slavili minimalnu pobjedu od 1:0, a večeras im je pred domaćom publikom za prolaz bio dovaljan i remi 0:0.

Albanski Laci je takođe okončao evropski put jer je u oba meča poražen od znatno kvalitetnije norveške ekipe Moldea. Norvežani su prošle sedmice slavili pobjedu od 3:0, a i večeras su pobijedili rezultatom 2:0 i potvrdili prolazak u narednu fazu takmičenja.

AEK Larnaca je s 4:0 večeras deklasirala irski tim Dundalk, a slovački Trencin je s 4:1 bo bolji od poljskog Gornika.

Bjeloruski Dinamo večeras je u Minsku slavio pobjedu od 4:1 i s ukupnih 7:2 eliminisao slovački tim Streda.

Estonska Flora večeras je pred domaćom publikom slavila pobjedu od 2:0, ali je kiparski APOEL prošao dalje zbog prošlosedmične pobjede rezultatom 5:0.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije