Fudbal

Kvalifikacije za Ligu šampiona: Dinamo savladao Valur, odluka u revanšu

Kvalifikacije za Ligu šampiona: Dinamo savladao Valur, odluka u revanšu
Foto: Anadolija | Kvalifikacije za Ligu šampiona: Dinamo savladao Valur, odluka u revanšu

Fudbaleri zagrebačkog Dinama u prvoj utakmici kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona savladali su Valur sa Islanda rezultatom 3:2.

Šampion Hrvatske pred nešto više od 1.000 gledalaca na Maksimiru u vodstvo je došao u ranoj fazi utakmice, u osmoj minuti, kada je pogodio kapiten Arijan Ademi. Zagrebački "modri" udvostručili su prednost u 41. minuti nakon što je Lovro Majer realizovao jedanaesterac.

Drugo poluvrijeme, posebno završnica, donijelo je velika uzbuđenja. Prvo je Ademi u 72. minuti donio Dinamu 3:0, a deset minuta kasnije činilo se da će gosti pretrpjeti pravi rezultatski potop. Naime, Ademi je imao priliku povećati prednost "modrih" na 4:0, ali je njegov udarac sa bijele tačke zaustavio gostujući golman. U finišu utakmice Dinamo je stigla kazna. Prvo je u 88. minuti Kristin Sigurdson pogodio za 1:3, a dvije minute kasnije Andri Adolfson je smanjio na konačnih 2:3, što je rezultat kojim je Valur ostao u igri za prolazak u naredni krug kvalifikacija.

Rezultati završenih prvih utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona večerašnjeg programa: Bodo Glimt – Legia Varšava 2:3, Dinamo Tbilisi – Neftci Baku 1:2, Slovan Bratislava – Šamrok 2:0, Dinamo Zagreb – Valur 3:2, Ludogorets – Soligorsk 1:0, Makabi Haifa – Kairat Almaty 1:1, Malmo FF – Riga 1:0, Teuta – Šerif Tiraspol 0:4.

U kasnijem terminu igrali su Konah'S – Alaškert.

Revanš utakmice na programu su 13. i 14. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije