Fudbal

LE: Kostić strijelac za Ajntraht, Španci uvjerljivi

LE: Kostić strijelac za Ajntraht, Španci uvjerljivi
Foto: Ilustracija | LE: Kostić strijelac za Ajntraht, Španci uvjerljivi

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta savladali su rezultatom 2:0 Apolon u 3. kolu Lige Evrope, uz pogodak srpskog ofanzivca Filipa Kostića. Ubjedljive pobjede su ostvarili Sevilja i Viljareal, dok je Čelsi slavio uz het-trik Rubena Loftus-Čika.

Ajntraht je sa 2:0 nadigrao Apolon, a prvi pogodak za njemačku ekipu postigao je srpski reprezentativac Filip Kostić u 13. minutu, kada je poslije kontre i njegovog udarca lopta prošla kroz ruke i noge golmana Bruna Valea. Konačan rezultat golom u 32. minutu postavio je Sebastijan Haler.

Za Ajntraht je cijeli meč igrao Mijat Gaćinović, dok je Luka Jović u igru ušao u 81. minut. U dresu Apolona svih 90 minuta odigrao je Saša Marković. 

Plavci su u Londonu dočekali BATE, a gosti se u Bjelorusiju vraćaju sa tri pogotka u mreži. Loftus-Čik je već u 2. minuti pogodio za 1:0, a u 8. je udvostručio prednost. Svoju briljantnu partiju zaokružio je u 54. minutu kompletiravši het-trik za 3:0. Konačnih 3:1 postavio je Rios u 79. minutu.

Sevilaa je savladala Akhisar rezultatom 6:0. Mesa u 7. i Sarabia u 9. iz penala su nagovijestili debakl gostiju na samom startu meča, a u 25. minuti Promes je pogodio za 3:0. Muriel u 50., Promes u 60. i Mercado u 67. postavili su konačan rezultat susreta.

Derbi kola igrao se na Velodroeu gdje je Marsej dočekao Lacio, a slavili su gosti rezultatom 3:1. Valas je u 10. postigao prvi, a Kaisedo u 59. drugi pogodak za goste. Paje je smanjio na 2:1 u 86., a Marušić i 90. postavlja konačnih 3:1. Senad Lulić je odigrao 62. minuta u redovima pobjedničke ekipe, a u 33. je zaradio žuti karton.

(sportklub.rs/klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije