Fudbal

LE: Zvezda u Londonu, Partizan dočekuje Skenderbeg

LE: Zvezda u Londonu, Partizan dočekuje Skenderbeg
Foto: N.N. | LE: Zvezda u Londonu, Partizan dočekuje Skenderbeg

U utakmici 4. kola H grupe Lige Evropom, večeras će se u Londonu na Emirejts stadionu od 21.05 sati sastati fudbaleri Arsenala i Crvene zvezde.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević na put u London i utakmicu protiv Arsenala u Ligi Evrope poveo je 20 fudbalera, među kojima nema kapitena Nenada Milijaša jer mu se porodila supruga.

Umjesto Milijaša mjesto u avionu za Englesku dobio je mladi vezista Luka Ilić.

Menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da će protiv Crvene zvezde nastaviti sa rotacijom igrača i da će šansu, kao u Beogradu, dobiti Teo Volkot, Džek Vilšir i OLivije Žiru.

"Nema razloga da mijenjamo, oba tima dobro rade posao, čak i na treningu kada igraju jedni protiv drugih je veoma čvrsto. Zadovoljan sam našim nastupima u svim takmičenjima. Dakle, protiv Crvene zvezde neće igrati Sančez, Lakazet i Ozil, ali hoće Volkot, Vilšir i Žiru. Svi igraci zaslužuju da igraju, konkurencija je dobra i idemo na pobjedu koja bi nam obezbijedila drugi krug", rekao je Venger na konfernciji za medije u Londonu.

Protiv Zvezde sigurno neće igrati ni Sead Kolašinac, za koga se Venger nada da će biti spreman za derbi protiv Mančester Sitija narednog vikenda, a šansu bi mogli da dobiju oporavljeni Kalum Čembers i golman David Ospina.

Partizan-Skenderbeg večeras u Beogradu

U utakmici 4. kola B grupe Lige Evrope, večeras se od 19 sati u Beogradu sastaju fudbaleri Partizana i albanskog Skenderbega.

Trener fudbalera Partizana Miroslav Ðukić izjavio je da je duel protiv albanskog Skenderbega prvo od dva finala na putu do druge faze Lige EVrope i pozvao navijače da fer i sportskim navijanjem pomognu ekipi.

"Svjesni smo važnosti meča, ovo je prvo od dva finala za dalji plasman. Očekuje nas težak protivnik, agresivan, koji prima malo golova. Pokušaće na brze kontranapade da nas ugrozi. Detalji i individualni kvalitet su u ovakvim utakmicama odlučujući, nešto poput Tošićevog slobodnjaka u Čačku", rekao je Ðukić na konferenciji za medije.

Trener crno-bijelih apelovao je navijače da fer i sportskim navijanjem pomognu ekipi i da fudbal bude u prvom planu.

"Ne očekujem probleme, nikom nisu potrebni. Svi želimo da pričamo o fudbalu i spektaklu. Dosta smo propatili zbog problema na ovim prostorima. Nadam se da će jedina tema o kojoj ćemo pričati sutra biti fudbal. Htio bih da istaknem dobro gostoprimstvo u Albaniji uz želju da im uzvratimo na pravi način i osvojimo tri boda. Kažnjeni smo i mi nekoliko puta i nadam se da ćemo iz njihove greške naučiti lekciju", istakao je Ðukić i dodao da su Stojković i Vulićević spremni za meč, ali da se pojavio problem sa Sumom i neizvjesno je da li će igrati.

Jedan od najiskusnijih prvotimaca crno-bijelih Zoran Tošić smatra da je za svakog igrača privilegija da predstavlja klub u Evropi.

"Svjesni smo teškoće meča. Nadam se da ćemo sutra biti skoncentrisaniji nego u Albaniji gde smo promašili nekoliko prilika. Teren je u odličnom stanju. Spremni smo i očekujem da pružimo maksimum. Žao mi je zbog svega što se sve izdešavalo 2014, posljedice je snosila cijela država i reprezentacija. Vjerujem da smo naučili lekciju i da se takve stvari više neće ponavljati", poručio je Tošić.

Utakmicu između Partizana i Skenderberga, koja je na programu od 19 sati, prate ogromne mere bezbjednosti kako bi se izbegli incidenti, poput drona na meču Srbije i Albanije, a iz redova crno-bijelih apeluju navijače da izostanu i bilo kakva neprimjerena skandiranja jer bi u tom slučaju srpski tim bio kažnjen kao i albanski zbog uvreda sa tribina tokom prvog duela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije