Fudbal

Lacio predvodi listu potencijalnih rivala Partizana u šesnaestini finala

Lacio predvodi listu potencijalnih rivala Partizana u šesnaestini finala
Foto: FK Partizan | Lacio predvodi listu potencijalnih rivala Partizana u šesnaestini finala

Partizan je jedini klub iz Srbije koji je izborio proljeće u Evropi, ali će i pored velike šanse da izbori prvo mjesto u grupi Lige konferencija ipak morati u šesnestinu finala kao drugoplasirani i to znači da će za rivale imati timove iz Lige Evrope.

Da su pobjedili Slovacko u četvrtak veče sada ne bi razmišljali o žrijebu šesnaestine finala, ali češki tim je u Beogradu izborio 1:1 i "crno-bijelima" zakomplikovao život.

Žrijebu je na programu u ponedeljak (14 časova) i među potencijalnim rivalima je italijanski Lacio. Mogući rivali Partizana su ekipe koje su bile trećeplasirane u Ligi Evrope i pored Lacija tu su: Trabzon, AEK Larnaka, Braga, Ludogorec, Šerif, Bodo/Glimt i Karabag. Tim koji niko neće željeti sigurno je Lacio koji je poslije nevjerovatnog raspleta u svojoj grupi završio kao treći.

Ako u dvomeču koji se igra u februaru naredne godine izađe kao pobjednik onda će u osmine finala igrati sa nekim od klubova koji je Ligu konferencija završili kao prvi, a to su Vest Hem, Viljareal, AZ Alkmar, Bašakšehir, Slovan, Đurgarden, Sivas, svi osim Nice sa kojom su igrali u grupnoj fazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije