Fudbal

Lalatović: Doveli smo Japanca koji će praviti razliku

Lalatović: Doveli smo Japanca koji će praviti razliku
Foto: Ilustracija | Lalatović: Doveli smo Japanca koji će praviti razliku

NIŠ - Fudbalski klub Radnički iz Niša postigao je danas dogovor sa japanskim internacionalcem Riohejiem Mićibućijem.

Kako se navodi, on će doći u Niš na zahtjev šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, koji naglašava da će Mićibući biti jedan od najboljih igrača u Superligi Srbije.

"Mogu da kažem da smo doveli neverovatnog igrača za naše uslove. Mićibućija pratim godinu dana i uspeo sam da ga ubedim da dođe u Radnički i da je ovo najbolja sredina za njegov dalji fudbalski razvoj. Igra polušpica, godinama nastupa u Džej ligi i tamo pravi razliku, a znamo koliko je jaka ta liga. Igrao je i za reprezentativne selekcije Japana. Ovako kvalitetnog stranca Radnički nikada nije imao, to odgovorno tvrdim. Ja sam ga preporučio Ivici Tončevu i ostalim čelnicima Radničkog, a kada su i oni videli o kakvom se igraču radi, ušli smo u pregovore sa njegovim menadžerom Draganom Mrđom i uspeli smo da se dogovorimo. Garantujem da je takvih fudbalera malo u Srbiji. To je igrač koji pravi razliku i očekujem da ovde bude lider i čovek koji će odvesti ekipu ka realizaciji zacrtanih ciljeve", rekao je Lalatović za klupski sajt.

Isto tvrdi i za centarfora Miljana Škrbića, koji je pre dva dana zadužio dres Radničkog.

"On će biti novi Nermin Haskić. Sjajan napadač, baš po mom ukusu. Bio je na korak od Partizana pre godinu dana, hvalio ga je Savo Milošević, a ja sam ubeđen da će ovde pokazati sav svoj potencijal, koji je ogroman!", jasan je Lalatović.

Šef stručnog štaba Nišlija na kraju je govorio i o svom statusu.

"Ja imam tu ponudu iz Saudijske Arabije i to nije tajna. Ali još nisam ništa dogovorio. A ako se dogovorim to će biti milionski ugovor, koji ja i moj stručni štab prosto nećemo moći da odbijemo. Želim da poručim navijačima Radničkog da ne treba da brinu. Ako se i desi da odem, ovde je već formiran sastav koji će biti u vrhu srpskog fudbala. Doveli smo ozbiljne igrače, kojima su zagarantovani odlični uslovi. To im garantujem ja, to im garantuje i Ivica Tončev, koji je prema mom mišljenju najmoćniji i najsposobniji čovek u srpskom fudbalu, uz Galeta Obradovića", rekao je Lalatović.

U Radničkom su plate u dan i sve što sam ja dogovorio sa igračima, Ivica Tončev će ispoštovati, dodaje Lalatović.

"Radnički više nema dugove, Ivica Tončev je napravio giganta i jedan je od najstabilnijih klubova u zemlji, koji u svakom trenutku može da pokaže svoje papire. A setite se kako je bilo pre njegovog dolaska u Niš. A da ima bilo kakvih dugova, verujte mi da bi mu odmah skinuli glavu. Dakle, još jednom želim da poručim svima kojima je Radnički na srcu, da smo napravili izuzetan tim i da će on biti u stanju da ispuni zacrtane ciljeve, bio ja tu ili ne. Ja mnogo volim Radnički, u ovom prelaznom roku sam do sve od sebe da napravimo sjajan tim i mislim da sam u tom uspeo", završio je Lalatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije