Fudbal

Lažna vijest: Hajrović neće na "Koševo"

Lažna vijest: Hajrović neće na "Koševo"
Foto: N.N. | Lažna vijest: Hajrović neće na "Koševo"

Lažna vijest, napisao je uz fotografiju Izeta Hajrovića na društvenim mrežama njegov menadžer Miloš Malenović i tako prekinuo nagađanja o mogućem dolasku reprezentativca Bosne i Hercegovine ove zime u redove Fudbalskog kluba Sarajevo.

Aktuelni prvaci BH Telecom Premijer lige BiH prošlog su vikenda potpisali dvogodišnji ugovor sa Tinom Svenom Sušićem, takođe nekadašnjim reprezentativcem, nakon čega se sve više počelo spekulisati da bi na "Koševo" mogao stići i fudbaler zagrebačkog Dinama. Nagađalo se kako dva kluba intenzivno pregovaraju o prodaji ili mogućoj posudbi u ljetnoj polusezoni s obzirom na to da na "Maksimiru" ima skromnu minutažu. Pobjedu Dinama u gostima kod Slaven Belupa (2:0) odgledao je s klupe, a zatim je odigrao cijeli meč za drugi tim "modrih" u prijateljskoj utakmici protiv Krškog (2:0). Nagađalo se i da Hajrović nema ništa protiv, a onda je tačku na priču stavio njegov menadžer.

"Lažna vijest. Izet Hajrović ostaje u Dinamo Zagrebu", napisao je Malenović.

Nedugo poslije svoj komentar na istu objavu dodao je i sam Hajrović.

"Sve je rečeno, želim svima sve najbolje", napisao je Hajrović.

Međutim, možda sve i ne bi bilo rečeno da za realizaciju bilo kakve vrste dolaska dvadesetosmogodišnjeg ofanzivca u Sarajevo problem vjerovatno primarno ne predstavljaju njegova za bh. prilike ogromna primanja. Prema aktuelnom ugovoru lijevonogi fudbaler do kraja ove sezone trebalo bi da primi iznos od 300.000 evra na ime mjesečnih plata. Takvu sumu trenutno Sarajevo vjerovatno nije u mogućnosti da plati, čak i uz opciju da Dinamo snosi određeni dio ovih troškova.

Hajrovićev, kao i trenutni status Marija Gavranovića, koji takođe trenutno nema punu minutažu, komentarisao je i sportski direktor "modrih" Zoran Mamić.

"Igrači poput njih, koji imaju određeni imidž i pridonijeli su rezultatima Dinama, možda nisu na broju utakmica koliko bi željeli i koliko bi za njihovu reputaciju bilo očekivano. Kod njih postoji želja za više, bolje. Bilo je nekih kontakata, ali nije se ostvarilo. Opet, mi moramo imati veliki kadar, Euro je ovog ljeta, koliko će naših igrača biti tamo i kad će se vratiti, pa kvalifikacije za Ligu prvaka... Treba nam veliki broj igrača, neke smo dali na posudbu, biće još posudbi, vjerojatno Andrić pa Ćuže, možda još neko od mladih. Ima jako puno zahtjeva naših prvoligaša za posudbama, vidjećemo još", kazao je Mamić.

Fudbaleri Sarajeva trenutno su na pripremama u Antaliji, a sa Hajrovićem nije zatvorena lista nekadašnjih bh. reprezentativaca koje, navodno, žele dovesti ove zime. Pik je, navodno, i Anel Hadžić, trenutno član mađarskog MOL Fehervara i bivši fudbaler Rida, Šturma i Eskisehirspora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije