Fudbal

Legendarnom fudbaleru flaša votke u Realu bila najbolji prijatelj

Legendarnom fudbaleru flaša votke u Realu bila najbolji prijatelj
Foto: Anadolija | Legendarnom fudbaleru flaša votke u Realu bila najbolji prijatelj

Vesli Snajder jedan je od najboljih nizozemskih fudbalalera osim velikih uspjeha s reprezentacijom najljepše dane imao u milanskom Interu gdje je 2010. bio jedan od ključnih igrača u osvajanju trostruke krune.

Prije Intera, ljudi su već pomalo zaboravili da je Snajder 2007. stigao u Real iz Ajaksa za 25 miliona evra. Kao 23-godišnjak, Nizozemac se nije snašao u kraljevskom klubu, a sada vjeruje kako je način života koji je tada vodio bio jedan od razloga zašto nije ostvario veće stvari u Realu.

"Bio sam mlad, volio sam uspjeh i biti u centru pažnje. Loše stvari sam radio u Madridu, nije tu bilo riječ o drogama već o alkoholu. Navikao sam se živjeti kao zvijezda. Svi te obožavaju kao igrača Real Madrida i nemaš problema otići negdje i potrošiti hiljade evra na ljude", ističe fudbaler.

"Ne mogu reći da mi je nešto nedostajalo u Madridu. Igrao sam dobro, ali mogao sam još bolje. Nakon nekog vremena shvatio sam da jedino mogu biti sam i da mi je flaša votke najbolji prijatelj. Fizički to nisam shvaćao, drugi dan bih ustajao kao da je sve u redu", navodi Snajder, prenosi index.hr.

Kako kaže ovaj Nizozemac, nastavio bi trenirati, ali stvari bi išle sve gore i gore.

"Očito je da nisam bio fokusiran. Lagao sam sebe, govorio sam da će sve biti u redu i da se oslanjam na svoju fudbalsku inteligenciju. Pao sam fizički. Manje sam trčao, više sam se skrivao od trenera, a mislio sam da to niko neće primijetiti. Rud van Nistelroj i Arjen Roben su me upozoravali, govorili su mi da neću dugo izdržati takvim načinom života", piše Snajder u svojoj novoj autobiografiji. U Realu je proveo dvije godine, a onda je u Interu oživio svoju karijeru.

Tvrdi kako je u Madridu uništio i dva braka zbog prevelikog opijanja i provoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije