Fudbal

Leotar mora isplatiti Branislava Krunića

Leotar mora isplatiti Branislava Krunića
Foto: N.N. | Leotar mora isplatiti Branislava Krunića

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH zaprimio je konačnu presudu Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS) u Lozani vezano za žalbu koju je uputio na odluku Nogometnog Saveza BiH, u vezi sa predmetom trenera Branislava Krunića protiv FK Leotar Trebinje.

Naime, pomenuti Klub jednostranom odlukom smijenio je trenera zbog subjektivnih razloga usred takmičarske sezone 2021/22. 

„Kroz žalbeni postupak smo dokazali da takva smjena ipak nije moguća, niti da su domaći, fudbalski organi donijeli ispravne odluke. FK Leotar obavezan je u cijelosti isplatiti odštetu u skladu sa žalbenim zahtjevom. Ova presuda od velike je važnosti za sve bh. trenere u domaćim takmičenjima. Na primjeru trenera Krunića dokazali smo da smjene trenera, u toku takmičarske sezone, zbog subjektivnih razloga poput izostanka sportskih rezultata nisu pravno valjane. Trener Krunić zahvalan je #SPFBiH na uspješnom okončanju postupka, te pozivamo sve trenere da nam se jave i postanu naši članovi“, saopšteno je iz Sindikata. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije