Fudbal

Levandovski krivi Kovača za poraz od Liverpula

Levandovski krivi Kovača za poraz od Liverpula
Foto: Tanjug/AP | Levandovski krivi Kovača za poraz od Liverpula

Nakon eliminacije Bajerna u osmini finala Lige šampiona jasno je da će u Minhenu uslijediti potpuni remont tima na ljeto.

A s obzirom na izjavu Roberta Levandovskog, nije nemoguće očekivati transfer Poljaka, mada je bliži odlasku trener Niko Kovač koga je najbolji strijelac Bajerna indirektno "prozvao" za poraz od Liverpula.

"Redsi" su slavili 3:1 u Minehenu i plasirali se u četvrtfinale elitnog takmičenja, a Levandovski kao ključni faktor ističe previše defanzivnu taktiku u oba meča. posebno u Liverpulu.

Remi bez golova na Enfildu u prvom meču je učinio Bajern ranjivim kod kuće zbog pravila "gola u gostima", što je Liverpul i iskoristio te prelomio meč pogotkom Sadija Manea sredinom prvog poluvremena.

Iako je Bajern izjednačio, upravo golom Levandovskog, Bavarci su i dalje morali da jure gol što je ostavilo odbranu minhenskog tima bez zaštite, a to je Liverpul maksimalno eksploatisao te pogocima Virdžila van Dajka i drugim Manea dotukao domaćina.

"U prvoj utakmici nismo dovoljno rizikovali i napadali kako bismo pokušali da postignemo gol. Sada takođe nismo dovoljno napadali i pokušavali da postignemo gol zbog čega nismo imali mnogo prilika i to je bio najveći problem. Igrali smo kod kuće, ali nismo igrali svoju igru i zbog toga nas je Liverpul pobijedio. Nisam srećan, ljut sam jer smo morali da budemo bolji, a nismo", rekao je Levandovski.

Bajern se sada okreće odbrani titule u Bundesligi, gdje dijeli prvu poziciju sa Borusijom Dortmund.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije