Fudbal

Lidija Stojkanović, prva dama trener u Srbiji s UEFA PRO licencom

Lidija Stojkanović, prva dama trener u Srbiji s UEFA PRO licencom
Foto: Twitter/Fudbalski savez Srbije | Lidija Stojkanović, prva dama trener u Srbiji s UEFA PRO licencom

Selektorka ženske omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Lidija Stojkanović ispisala je istoriju srpskog fudbala kao prva dama trener s UEFA PRO licencom.

Nekadašnja uspješna fudbalerka, kapiten reprezentacije, završila je UEFA PRO kurs u generaciji sa poznatim imenima poput Nikole Žigića, Saše Ilića, Danka Lazovića, Nenada Kovačevića, Aleksandra Lukovića, Marka Pantelića….

"To su imena koja su ostvarila reprezentativne karijere i poseduju ogromno iskustvo kao igrači, radili su s vrhunskim trenerima i bilo je veliko zadovoljstvo 'deliti klupu' sa njima. Moram da istaknem da sam veoma ponosna i srećna jer sam dobila priliku da pohađam ovaj program. Bio je to veliki izazov za mene, ali želim da se usavršavam u onome što radim. I zahvalna sam Fudbalskom savezu i Trenerskoj organizaciji na ukazanoj prilici", izjavila je Stojkanović za sajt Saveza.

Prema njenim riječima, nada se da će u Srbiji, kao što je već praksa u Evropi, biti što više ženskih trenera sa PRO licencom.

"Nadam se da će se vremenom pogledi i kod nas promeniti. Želim da naglasim da je u Srbiji sve više mladih i perspektivnih devojaka koje žele da se bave trenerskim poslom, zato se nadam da će moj primer biti podstrek i motiv više koleginicama da veruju u sebe i svoj rad. Da se usavršavaju i edukuju, jer samo znanjem i konstantnim usavršavanjem možemo da napredujemo", istakla je Stojkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije