Fudbal

Liga Evrope: Leverkuzen ne zna za poraz, remi u Francuskoj

Liga Evrope: Leverkuzen ne zna za poraz, remi u Francuskoj
Foto: Tanjug/AP | Leverkuzen ne zna za poraz, remi u Frrancuskoj

Bajer Leverkuzen je pobijedio Romu u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope u Rimu rezultatom 2:0, dok su Marsej i Atalanta odigrali bez pobjednika 1:1.

Bajer Leverkuzen i dalje je bez poraza ove sezone, pošto je sada u polufinalu Lige Evrope u prvom susretu kao gost savladao Romu sa 2:0 i tako došao na korak od plasmana u finale.

Ko bi drugi nego Florijan Virc, da dovede Bajer Leverkuzen u prednost. Iskoristio je Virc grešku odbrane Rome i postigao pogodak kojim su Apotekari došli do vođstva.

U 73. minuti Roma je ostavila previše prostora Robertu Andrihu, koji je šutirao snažno i precizno sa 20 metara i tako još jednom kaznio domaćina, a postavio konačan rezultat.

Revanš susret igra se u Njemačkoj za sedam dana. Bajer Leverkuzen ove sezone nema poraz ni u jednom takmičenju, pa je jasno koliko će Rimljane čekati težak zadatak.

Drugi polufinalni susret Lige Evrope odigrali su u Francuskoj domaći Marsej i Atalanta. Susret je završen bez pobjednika, pa će revanš u Bergamu donijeti dosta uzbuđenja, piše Meridian sport.

Đanluka Skamaka je u 11. minuti doveo Atalantu u prednost, ali ona nije dugo trajala jer je u 20. minuti Šansel Mbemba donio izjednačenje i konačan rezutat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije