Fudbal

Lionel Mesi najbolji fudbaler svijeta

Lionel Mesi najbolji fudbaler svijeta
Foto: Tanjug/AP | Lionel Mesi najbolji fudbaler svijeta!

Međunarodna fudbalskog federacija (FIFA) je za najboljeg igrača svijeta u sezoni 2018/2019 izabrala Lionela Mesija, napadača Barselone i reprezentacije Argentine.

Mesi je nagradu The Best FIFA Men's Player primio na gala večeri u Milanu, a iza sebe je ostavio Virdžila van Dajka i Kristijana Ronalda.

Za najboljeg golmana proglašen je Alison Beker (Liverpul/Brazil), a za najboljeg trenera svijeta Jurgen Klop (Liverpul).

U idelanoj ekipi se nalaze Alison Beker (Liverpul/Brazil), Marselo (Real Madrid/Brazil), Serhio Ramos (Real Madrid/Španija), Virdžil van Dajk (Liverpul/Holandija), Mattijs de Liht (Ajaks, Juventus/Holandija), Luka Modrić (Real Madrid/Hrvatska), Frenki de Jong (Ajaks, Barselona/Holandija), Eden Azar (Čelsi, Real Madrid/Belgija), Kristijano Ronaldo (Juventus/Portugal), Kilijan Mbape (PSŽ/Francuska) i Lionel Mesi (Barselona/Argentina).

Nagradu za najljepši gol sezone je dobio fudbaler Debrecina Daniel Szori, dok je nagrada za fair-play pripala menadžeru Lidsa Marselu Bilsi.

Za najbolju fudbalerku je prolašena Megan Rapino (Rejn/SAD), za najboljeg ženskog golmana Sari van Vinendal (Atletiko Madrid/Holandija), a za najboljeg ženskog trenera izabrana je Džil Elis (SAD).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije