Fudbal

Liverpul potpisao Mek Alistera iz Brajtona

Liverpul potpisao Mek Alistera iz Brajtona
Foto: Liverpool FC / Facebook | Liverpul potpisao Mek Alistera iz Brajtona

Fudbalski klub Liverpul je najavio potpisivanje ugovora s argentinskim osvajačem Svjetskog prvenstva, Aleksisom Mek Alisterom koji prelazi iz ekipe Brajtona.

24-godišnji vezni igrač imao je otkupnu klauzulu u novom ugovoru s Brajtonom za otprilike 35 miliona funti.

S "Crvenima" je potpisao petogodišnji ugovor. Klubu će se službeno pridružiti 1. jula 2023. godine.

Karijeru je započeo u Argentinos Juniors prije nego što je 2019. preselio u Brajton. Odmah je posuđen u Južnu Ameriku, s još utakmica za Argentinos Juniors, a potom i Boka Juniors, prije nego što se vratio u Brajton.

Njegova karijera u "Galebovima" je krenula uzlaznom putanjom tokom ranih faza pandemije kovida, pomažući klubu u nekim važnim pobjedama.

Imao je izvrsnu sezonu 2022/23 za Brajton i pomogao im da završe na šestom mjestu i kvalifikuju se za Ligu Evrope - sredinom sezone bio je ključna figura u argentinskoj selekciji koja je osvojila Svjetsko prvenstvo u Kataru.

S odlascima Milnera, Keite i Okslejda-Čemberlejna postalo je jasno da će "Crvenima" trebati pojačanja, a Mek Alister ima dokazano iskustvo u Premijer ligi koje bi trebalo pomoći Liverpulu u nadolazećoj sezoni.

Dobio je dres s brojem 10.

Mek Alister postigao je 20 golova za Brajton u 112 nastupa. Prošla sezona bila mu je najbolja dosad -  imao je 10 golova u svojih 35 nastupa u Premijeršipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije