Fudbal

Liverpul rekorder po zaradi od TV prava

Liverpul rekorder po zaradi od TV prava
Foto: Tanjug/AP | Liverpul rekorder po zaradi od TV prava

Napredak koji je Liverpul napravio pod Jirgenom Klopom je nevjerovatan. Kada je preuzeo kormilo 2015. godine, klub je bio u teškom stanju. Nisu bili čak ni tim Lige šampiona i posjedovali su izuzetno loš sastav.

Međutim, svake godine je napredovao. I na kraju ove sezone konačno je osvojio svoj prvi veliki trofej u klubu. Redsi su igrali fenomenalno i u Premijeršipu, gdje su izgubili samo jednom i osvojili 97 bodova. Nažalost po njih, Mančester Siti je osvojio bod više, ali je Liverpul tu bol nadoknadio u subotu osvojivši Ligu šampion.

Klopova ekipa je savladala Totenhem golovima Mohameda Salaha i Divoka Origija. Etablirali su se tako kao jedna od najboljih ekipa u Evropi. Liverpul je srušio brojne rekorde ove sezone, a jedan od njih su i TV prihodi koje su zaradili.

Prema "Swiss Rambleu", Liverpul je zaradio ukupno malo više od 280 miliona evra od TV prihoda iz Premijeršipa i Lige šampiona.

To je prvi put da je neki klub zaradio toliki novac u jednoj sezoni. Liverpul je na kraju imao 17 miliona evra od TV prava više od Totenhema, a potom slijede dva Mančestera - Siti i Junajted.

Klubovi koji nisu igrali Ligu šampiona zaradili su dosta manje, a Everton je najviše zaradio od ekipa koje nisu nikako igrale evropska takmičenja. Hadersfild je završio na posljednjem mjestu Premijeršipa i zaradio je najmanje od TV prava - "samo" 108 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije