Fudbal

Liverpul s tinejdžerom napada Barselonu

Liverpul s tinejdžerom napada Barselonu
Foto: Instagram | Liverpul s tinejdžerom napada Barselonu

Liverpul na Enfildu od 21 sat dočekuje Barselonu protiv koje mora da zabije bar tri gola, a pri tom ne primi ni jedan, kako bi se domogao produžetaka. A u tu veliku misiju idu bez dva možda i najvažnija igrača - Mohameda Salaha i Roberta Firmina.

Kriza s povredama mogla bi da natjera Jirgena Klopa da posegne za napadačem, Rianom Brusterom, pišu engleski mediji. Polufinale Lige šampiona, jedna od najvažnijih utakmica za Liverpul u posljednjih nekoliko godina, a od prvog minuta na terenu bi se nasuprot Leu Mesiju, Luisu Suarezu, Ivanu Rakitiću, Žeraru Pikeu i društvu mogao suprotstaviti 19-godišnji debitant.

"Da, spreman je. Postoji velika šansa, ma gotovo sigurno će zaigrati", rekao je Jirgen Klop kada su ga pitali da li je Bruster taj koji će zamijeniti Salaha i Firmina.

Bruster je briljirao u dresu Engleske U17 reprezentacije prije 18 mjeseci, Svjetsko prvenstvo je završio kao najbolji strijelac, ali zaustavile su ga teške povrede. Članak mu je stradao samo tri mjeseca nakon Svjetskog prvenstva, uslijedili su problemi s koljenom, a zaigrao je ponovo tek sredinom prošlog mjeseca kada je zabio i asistirao u pobjedi Liverpulove U23 ekipe protiv Lestera 6-0.

Sad kad se vratio, jako je blizu debiju za prvi tim Liverpula i to u velikoj utakmici protiv Barselone.

Mladi napadač je zbog povreda izgubio čitavu jednu godinu, ključnu za svoj igrački razvoj. Ljetos je s klubom potpisao petogodišnji ugovor i tako odbio priliku da se iskuša u Bundesligi poput bivšeg reprezentativnog saigrača Džejdona Sanča koji je otišao u Borusiju Dortmund. Njega su željeli Borusia Menhengladbah i Lajpcig.

"Toliko puta tkom oporavka sam razmišljao da odustanem od fudbala... Ali izdržao sam i tako sebi dokazao da sam snažan i da znam šta želim", rekao je nedavno Bruster.

Barselona je na Kamp Nou slavila s 3-0, a junaci pobjede bili su Leo Mesi koji je zabio dva gola i Luis Suarez. Englezima za produžetke trebaju tri gola, a da pri tome niti jedan ne prime. Za direktan prolaz moraju dati barem četiri i zaključati svoj gol... U zadnjih pet godina Liverpul je kod kuće u Ligi šampiona izgubio samo jednom i to od španlske ekipe. Real ih je 2014. godine dobio 3-0.

"Imamu situaciju s kojom nismo sretni. Ko bi bio sretan loviti 3-0 protiv Barselone. Pokušaćemo okrenuti, ali ne želim tu sad davati velike izjave i motivisati igrače Barselone", kaže Jirgen Klop uoči utakmice sezone.

Da li je dovoljno hrabar da neočekivanog aduta Brustera stavi od prvog minuta vidjećemo od 21 sat. 

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije