Fudbal

Liverpul u polufinalu Lige šampiona

Liverpul u polufinalu Lige šampiona
Foto: Tanjug/AP | Liverpul u polufinalu Lige šampiona

Sinoć smo saznali preostala dva učesnika polufinala Lige šampiona. To su engleski timovi Liverpul i Siti. Rezultati revanš mečeva četvrtfinala: Atletiko Madrid - Mančester Siti 0:0 i Liverpul - Benfika 3:3.

Dakle, parovi polufinala Lige šampiona su Mančester Siti-Real Madrid i Liverpul-Viljareal!

Gledaćemo dva obračuna španskih i engleskih timova! Prvog dana radovali su se klubovi sa Iberijskog poluostrva, drugog Britanci.

Velika drama viđena je u Madridu gdje je Atletiko posljednjih desetak minuta krenuo svim silama na gol Sitija, Simeone je u igru ubacio sve napadače koje je imao, ali je golman Ederson u nekoliko navrata odlično reagovao.

Viđena je velika nervoza na obje strane, crveni karton dobio je defanzivac Atletika Felipe. Možda je domaći tim kasno krenuo sa ofanzivom… U svakom slučaju, opšti je utisak da je Gvardiolin tim više pokazao u dva meča. Pogotovo u prvom kad je uprkos dominaciji pobijedio samo sa 1:0.

Siti će u polufinalu igrati protiv još jednog velikog tima iz Madrida, odnosno još većeg - Reala!

Više golova i uzbuđenja bilo je na Enfildu, ali manje neizvijesnosti.

Liverpul je u revanšu odigrao neriješeno 3:3 protiv Benfike i poslije 3:1 u Lisabonu čini se rutinski prošao dalje. Klop je počeo meč sa čak sedam novih igrača odmarajući Salaha, Manea, Van Dajka, Fabinja…

Poveli su Redsi na svom Enfildu sa 3:1, ali igrači Benfike zaslužuju pohvale jer se nisu predavali do kraja i uspjeli su da stignu do časnog remija - 3:3. Urugvajac Darvin Nunjez je i ovog puta pokazao da je pred njim velika karijera…

Zanimljivo je da su samo nekoliko dana prije ovih mečeva Siti i Liverpul imali spektakularan obračun u derbiju Premijer lige završen nerešeno 2:2, a da ih već u subotu čeka novi duel u polufinalu FA kupa Engleske.

To je između ostalih i razlog što je Jirgen Klop ostavio na klupi tandem Salah - Mane. I uveo ih u igru tek u nastavku meča…

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije