Fudbal

Liverpul uradio ono što je samo Čelsi uspio

Liverpul uradio ono što je samo Čelsi uspio
Foto: Tanjug/AP | Liverpul uradio ono što je samo Čelsi uspio

Fudbaleri Liverpula savladali su Šefild na gostovanju rezultatom 0:1. Trenutak odluke dogodio se u 70. minutu kada je Vajnaldum šutirao, a golman domaćina Henderson loše reagovao i kroz ruke propustio loptu u mrežu.

Liverpul je time upisao i sedmu pobjedu u isto toliko kola. Takav start nije pošao za rukom čak ni prošlogodišnjem Sitiju. Jedini klub koji je upisao toliko dominantan start otkad se igra Premijeršip bio je Čelsi u sezoni 2005./06. Pod vođstvom Žozea Murinja, londonski Plavci su tada pobijedili u prvih devet susreta te nadmoćno osvojili ligu.

Zanimljivo, Liverpul je već jednom ostvario ovakav poduhvat. Bilo je to u sezoni 1990/91, jednoj od posljednjih sezona "stare engleske lige" kada su pobijedili u prvih osam susreta, podsjeća "Index.hr".

Ono što može zabrinuti fanove Redsa je činjenica da ni takav start nije bio dovoljan za naslov te su na kraju sezone morali da stisnu ruku Arsenalu. Podsjećamo, Liverpul čeka na naslov od 1990. godine.

Ima osam bodova i jednu utakmicu više od Mančester Sitija, najvećeg konkurenta za naslov. Sada im predstoji izrazito težak raspored u kojem kod kuće dočekuju Lester i Totenhem te gostuju Manćester Junajtedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije