Fudbal

Ljubav prema futsalu u Kneževu jača od korone i hladnoće

Ljubav prema futsalu u Kneževu jača od korone i hladnoće
Foto: Facebook / KMF Kneževo | Ljubav prema futsalu u Kneževu jača od korone i hladnoće

Situacija oko pandemije virusa korona i nedostatak finansijskih sredstava nije spriječio ljubitelje futsala iz Kneževa da u oktobru prošle godine realizuju dugo sanjani san i osnuju Klub malog fudbala "Kneževo", koji je već u prvom dijelu prve sezone u kojoj nastupa ostvario značajne rezultate.

Kneževo je pobjednički ušlo i u drugi dio sezone savladavši Viktoriju Ribnik sa visokih 9:3, gdje je blistao Miljan Budić sa pet pogodaka.

Narednu utakmicu futsaleri iz Kneževa gostuju Starčevici koju su jesenas savladali sa 4:2. Pobjeda u ovom meču donijela bi im prvo mjesto na tabeli Druge lige, Grupe zapad ukoliko bi lider Sokrates iz Banjaluke napravio kiks.

Cilj promocija sporta uprkos brojnim problemima

U samu realizaciju ideje Darko Vuković (sekretar), Aleksa Aleksić (trener), Miroslav Đuranović (predsjednik) i Oliver Marković (kapiten), krenuli su jer su željeli da promovišu futsal i sport uopšte, kao i kako bi igrači FK Progres tokom zime mogli da održavaju formu.

Kako ističe sekretar kluba Darko Vuković, od samog početka ideja je naišla na veliku podršku kolega iz Progresa, građana, ali i lokalne vlasti.

"Progres nam je ustupio sve od sportskih rekvizita. Poznanici iz inostranstva su nam takođe mnogo pomogli. Ima i nekoliko preduzetnika koji nam mnogo pomažu, ali ništa ne bi mogli bez lokalne vlasti, koja je od početka s nama", rekao je Vuković za "Nezavisne".

Sa svojim kolegama imao je ideju i da u okviru kluba osnuje školu malog fudbala, ali u tome ih je, bar za sada, spriječila pandemija virusa korona.

"Imamo u planu da pokrenemo školu čim se smiri situacija s koronom. I roditelji su veoma zainteresovani, već nas pitaju hoće li biti škola malog fudbala i kada", kaže Vuković.

Ipak, u klubu se susreću i sa nekim problemima, ali se nadaju da će se i to prevazići i ne odustaju od svoje želje da uživaju u ovom sportu zajedno sa sugrađanima.

"Imamo problema sa uslovima, često nestane struje u sportskoj dvorani gdje treniramo, a nema ni grijanja. Problem je naravno i situacija oko pandemije, jer drži naše sugrađane van tribina, a u normalnim uslovima bi ih sigurno bilo bar 500 na svakoj utakmici", kaže Vuković.

Inače, roster kluba predstavlja spoj mladosti i iskustva, a čine ga igrači sa područja opštine Kneževo. Većina članova kluba je nastupala ili još uvijek nastupa za FK Progres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije