Fudbal

Ljubić u eliti: Vratili klub na staze uspjeha

Ljubić u eliti: Vratili klub na staze uspjeha
Foto: TV K3 | Ljubić u eliti: Vratili klub na staze uspjeha

Blokiran račun, dugovanja, neuslovne klupske prostorije, loše stanje terena, omladinski pogon sa tridesetak polaznika, kratki je opis stanja u kojem se nalazio Fudbalski klub Ljubić iz Prnjavora.

U klubu su se prije tri godine upustili, po mnogim u nemoguću misiju, ali smo idejama i zacrtanim ciljevima vjerovali da je povratak kluba na staze uspjeha itekako moguća misija. Krenulo se korak po korak, rekonstrukcija  klupskih prostorija, odblokiran račun, vraćanje dugova, edukacija i licenciranje trenera, omasovljavanje škole fudbala, sanacija terena.

Uporedo sa tim, dešavale su se i nove stvari. Pomoćni teren obasjali su reflektori, "nikla" je nova ograda, stavljen je u funkciju sistem za navodnjavanje na oba terena. Za klub se čulo i po organizaciji Međunarodnog omladinskog turnira "Siniša Peulić", koji je masovnošću, organizovanošću, kvalitetom, pobrao simpatije sportske javnosti, već u svom prvom izdanju.

Ono što je još važnije, jeste njegova tradicija, koja se, počevši od 2017.godine, njeguje svakog septembra  u Prnjavoru.

Uz to, treba napomenuti i da će se u Prnjavoru graditi moderan Sportski centar. Klub je u sadejstvu sa Opštinom Prnjavor uspio u namjeri da "FIFA gol projekat", čija izgradnja počinje uskoro, stigne u Prnjavor.

Klub je imao tu čast da 2018. godine bude domaćin finalne utakmice Kupa Republike Srpske za žene. Kakva je bila organicija, najbolje svjedoče pozitivni utisci svih prisutnih na utakmice, koje su ponijeli sa sobom, a o kojima su pričali u superlativu.

Pozitivne promjene u klubu počeli su pratiti i rezultati takmičarskih selekcija. Seniori su iz sezone u sezonu pokazivali sve bolje rezultate. Dva četvrta mjesta zadnje dvije sezone u ligaškom takmičenju, polufinale Kupa Republike Srpske, osmina finala Kupa Bosne i Hercegovine. Zapažene rezultate ostvarivale su i omladinske selekcije.

Upravo ovosezonsko četvrto mjesto, uz činjenicu da se Prva liga proširuje  na 16 klubova, dovelo je do toga da na adresu kluba stigne poziv Fudbalskog saveza za učešćem u Prvoj ligi od naredne sezone. Cijeneći rezultate u prethodne tri godine, cijeneći ulaganja u infrastrukturu i omladinski pogon, Savez nije imao dilemu da se upravo prnjavorski klub treba naći u eliti.

Foto: TV K3
Foto: TV K3

Ljubić danas ima uslovne klupske prostorije, transparentno poslovanje, terene u dobrom stanju, oko 150 polaznika škole fudbala, sve to predstavlja dobre temelje, da budu stabilan prvoligaš, stoga nisu imali dilemu prilikom izjašnjenja. Rekli su DA Prvoj ligi! Upravo je ona i bila jedan od ciljeva na početku ove fudbalske priče.

Konačnu odluku o samom sastavu lige donijeće Izvršni odbor Saveza. Do tad, klub nastavlja svojim tempom, te vjeruju da će od avgusta te stranice biti pisane prvoligaškim pričama.

(TV K3)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije