Fudbal

Lučić pred povratkom

Lučić pred povratkom
Foto: N.N. | Lučić pred povratkom

Iskusni golman Mladen Lučić mogao bi u ovom prelaznom roku da pojača konkurenciju između stativa Fudbalskog kluba Borac i to bi trebalo da bude njegov drugi mandat u crveno-plavom dresu. Ujedno bi ugovor sa Banjalučanima trebalo da potpiše Malijac Dieudone Gbakle, koji je navodno zadovoljio stručni štab tima sa Gradskog stadiona.

Vremena ima dovoljno, ali je ujedno i cilj riješiti dolazak što više pojačanja prije odlaska na pripreme na Zlatibor. Vezista Ivan Crnov je već potpisao za Borac, a njegovim putem bi uskoro trebalo da krenu Lučić i Gbakle.

Lučić je prethodne tri godine bio jedan od najboljih igrača Radnika, a na kraju juna mu ističe ugovor sa timom iz Bijeljine i ne bi trebalo da bude prepreka pri potpisivanju ugovora sa Borcem, rekao je za "Nezavisne" izvor iz Platonove ulice. On bi u četvrtak trebalo da dođe u Banjaluku i ukoliko sve prođe kako se očekuje, odmah bi trebalo da potpiše ugovor. Lučić je već igrao za tim sa Gradskog stadiona, i to u proljećnom dijelu sezone 2011/12. Osim Borca, igrao je još za Slaviju, Olimpik i pomenuti Radnik, sa kojim je igrao i kvalifikacije za Ligu Evrope i već godinama važi za jednog od najboljih golmana BHT Premijer lige BiH. Ima 33 godine i zavidno iskustvo iza sebe i u Borac dolazi nakon što je klub iz grada na Vrbasu sporazumno raskinuo saradnju sa Kenanom Topolovićem.

Seriju pojačanja u ovom prelaznom roku trebalo bi da nastavi Gbakle, koji je već neko vrijeme na probi u Borcu i čini se da je zadovoljio stručni štab. On je nekadašnji U-20 reprezentativac Malija sa kojim je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu 2015. godine. Ofanzivni vezista ima samo 23 godine i do sada je u karijeri, između ostalog, igrao za francuski Mec i drugi tim Lila, a bio je i član turskih klubova Genčerbirligi i Manisaspor. 

"Ovo, naravno, neće biti sva pojačanja u ovom prelaznom roku. Radi se na dovođenju još nekoliko provjerenih fudbalskih imena koja ujedno žele da naprave i transfer u inostranstvo pa moramo da sačekamo još sa njihovim angažovanjem. Sve će biti poznato tokom priprema na Zlatiboru", rekao nam je izvor sa Gradskog stadiona.

Dodajmo da dres Borca, osim Topolovića, u narednoj sezoni neće nositi Delimir Bajić, Stefan Dujaković, Nikola Mojović, Dejan Zarić i Aleksandar Popović. Banjalučani će prvi dio priprema obaviti na terenima Gradskog stadiona do 24. juna, za kada je planiran odlazak na pripreme na Zlatibor. Prije odlaska na drugi dio priprema Borac će odigrati prijateljski meč protiv Tuzla Sitija, a na Zlatiboru će ukrstiti koplja sa crnogorskim šampionom Sutjeskom iz Nikšića, te sa Napretkom iz Kruševca i Mladosti iz Lučana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije