Fudbal

Luda utakmica: Na meču bivših prvaka Evrope palo 10 golova

Luda utakmica: Na meču bivših prvaka Evrope palo 10 golova
Foto: Ilustracija | Luda utakmica: Na meču bivših prvaka Evrope palo 10 golova

Šteta je što su u Birmingemu Aston Vila i Notingem Forest derbi Championshipa igrali iste večeri kad je fudbalska Evropa uživala u utakmicama Lige šampiona. Da je ova utakmica odigrana bilo koji drugi dan, vjerovatno bi svi mediji pisali o njoj.

Aston Vila, prvak Evrope iz 1982. i Notingem Forest, osvajač Kupa šampiona 1979. i 1980., odigrali su utakmicu za pamćenje, nevjerovatan susret o kojem će se još jako dugo pričati. Deset golova, dva poništena i jedan crveni karton.

Nestvaran meč na Vila parku završio je rezultatom 5:5. Forest je poveo 2:0, Vila je izjednačila. Forest je opet poveo, Vila je još jednom izjednačila. Forest i treći put vodi, Vila izjednačava. A onda, 15 minuta prije kraja domaćini vode 5:4. Ipak, gosti osam minuta prije kraja preko Grabana zabijaju peti gol, za kraj ove nevjerovatne utakmice.

Čak četiri gola zabio je Abraham iz redova domaćih, a u strijelce se upisao i nekad veliki talent Ajaxa El-Gazi. Obje su ekipe imale vrlo dobru realizaciju jer su iz 17 šuteva u okvir zabili deset golova.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije