Fudbal

"Ludak" Bijelsa na klupi dvostrukog prvaka svijeta

"Ludak" Bijelsa na klupi dvostrukog prvaka svijeta
Foto: Twitter / Printscreen | "Ludak" Bijelsa na klupi dvostrukog prvaka svijeta

Izgleda da će Marselo Bijelsa ponovo u selektorske vode. "El Loko" (špa. "Ludak") je vodio rodnu Argentinu, prije toga Čile, poslije toga opet Čile, prije odlaska u Evropu. Sada je izbor pao na Urugvaj, dvostrukog prvaka svijeta.

Iako se ponovo (posljednji angažman je imao prošle godine u Lidsu) dovodio u vezu sa nekim klubovima sa Starog Kontinenta, vraća se u reprezentativni fudbal.

Izbor je pao na Urugvaj, Argentinac će preuzeti klupu južnoameričke selekcije, do 2026. Ako se plasira na Mundijal u Sjevernoj Americi, vodiće "Čaruase" u završnici takmičenja.

Dvostruki svjetski prvak i višestruki šampion Južne Amerike bi trebalo da podmladi tim, kvalitet ne manjka, sa Valverdeom, de Araskaetom, Bentnakurom,  Himenezom i naravno Darvinom Nunjezom zvijezdom Liverpula.

Čini se da je ovo sjajan potez, da akcije Urugvaja rastu, Bijelsa će imato dovoljno vremena, kvalifikacije za SP počinju u septembru, njegova nova selekcija dočekaće bivšu, Čile u prvoj utakmici. Urugvaj će imati i velike ambicije na Kopa Amerika 2024, koje će kao svojevrsna proba za Mundijal biti održano u SAD i na kome će osim Latinosa igrati i selekcije iz Konkakaf zone, uključujući vjerovatno i domaćina.

Urugvajci su titulu prvaka Južne Amerike osvojili čak 15 puta (rekorder, imaju trofej više od Argentine), ali su posljednji put slavili 2011. godine.

Bijelsa nema trofej ni u reprezentativnom, ni u klupskom fudbalu, jedino što je osvojio je olimpijsko zlato u Atini 2004. godine sa Argentinom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije