Fudbal

Ludnica u Argentini: Na proslavu titule donio djedovu lobanju

Ludnica u Argentini: Na proslavu titule donio djedovu lobanju
Foto: Twitter | Ludnica u Argentini: Na proslavu titule donio djedovu lobanju

Rasing iz Avelanede, grada kojeg od Buenos Airesa dijeli tek nekoliko mostova preko rijeke Riačuelo, osvojio je naslov prvaka Argentine.

Navijači preporođenog velikana burno su proslavili titulu kluba koji je dio velike fubdalske petorke u toj zemlji, ali koji je najuspješniji bio još 60-ih godina prošlog milenijuma.

Od tada je pao, a zatim i propao 1998. kada je bankrotirao. Zato su Rasingov 18. naslov njegovi navijači slavili kao da je prvi. Do njega su došli nakon remija 1:1 protiv Tigrea. Pomogao im je i rezultat konkurenta Defense, koja je remizirala (1:1) protiv Santa Fea. Boka je ostala na trećem mjestu, River je četvrti.

Rasingu i njegovim navijačima iz predgrađa, posebno je slatko što su naslov osvojili ispred giganata iz metropole. Zato su titulu proslavili tako što su prešli mostove i likovali ispod Obeliska u centru Buenos Airesa, mjesta na kojem se slave najveći uspjesi argentinskog sporta.

Ali suze igrača pred kamerama i posveta naslova porodici, delirijum navijača na tribinama i njihove euforične karusele avenijama, sve te tipične južnoameričke manifestacije fudbalskog ludila, blijede pred onim što je izveo izvjesni Gabrijel Aranda.

On se navijačkoj procesiji ulicama Avelanede i Buenos Airesa pridružio noseći lobanju svog pokojnog djeda Valentina.

Televizijskom reporteru objasnio je da je to napravio kako bi djedu omogućio ono što bi on najviše volio - učestvovati u slavlju povodom osvajanja naslova. Koliko mu djed znači dokazao je i pokazivanjem njegovog lika istetoviranog na prsima, a zatim je, okružen navijačima Rasinga oduševljenima neočekivanim društvom u fešti, djedovu lobanju poljubio.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije