Fudbal

Lulić na terenu nakon Lige nacija

Lulić na terenu nakon Lige nacija
Foto: N.N. | Lulić na terenu nakon Lige nacija

Fudbaler Lacija Senad Lulić na teren će moći da se vrati tek početkom aprila, objavili su u petak mediji u Italiji, što znači da Dušan Bajević, selektor reprezentacije BiH, neće moći da računa na njega za plej-of Lige nacija.

Italijanski portala Calciomercato, pozivajući se na izvore bliske "nebeskoplavima", objavio je da kapiten Lacija cijeli mart neće biti na raspolaganju treneru Simeoneu Inzagiju, kao ni selektoru reprezentacije BiH.

Lulić, koji je u januaru odlučio da se vrati među "zmajeve", u petak je trebalo da obavi prvu kontrolu nakon hirurškog zahvata koji je imao na zglobu noge. Iako oporavak teče dobro, navodno se prognozira da će prvu utakmicu moći odigrati tek početkom aprila, kada se Lacio sastaje s Milanom. To znači da neće moći sa "zmajevima" da se bori za plasman na Evropsko prvenstvo.

Od kako su nastali problemi s njegovom povredom, Lulić je stalna tema članova stručnog štaba reprezentacije BiH, koji su u petak u Sarajevu održali još jedan, kako su istakli, cjelodnevni sastanak sa selektorom.

Razmjena stavova i razmišljanja putem WhatsApp grupe, slanje analiza i zapažanja selektoru elektronskom poštom, uz neizostavnu svakodnevnu telefonsku komunikaciju i česte sastanke, redovna su praksa Bajevićevog stručnog štaba na putu do uspjeha reprezentacije BiH u predstojećem baražu UEFA Lige nacija. Jedan od pomoćnika Rusmir Cviko je izrazio zadovoljstvo i privilegiju što ima priliku raditi s "princom s Neretve".

"Malo sam u početku bio skeptičan, uglavnom zbog razlike u godinama i bojazni da će to uticati na shvatanja o tome šta i kako treba da radimo. Međutim, to je bio bezrazložan strah, jer se pokazalo da slično razmišljamo i da je jezik fudbala u stvari univerzalan i briše sve granice", kazao je Cviko.

Utiske o radu s Bajevićem podijelili su i Slaven Musa i Adnan Čustović. Obojica su istakli kako je čast i privilegija biti dio tima istaknutog fudbalskog stručnjaka.

"Izvanredno je raditi s njim. Ovo je jedan novi momenat u mojoj karijeri. Nisam ranije imao priliku raditi na ovaj način i drago mi je što mogu i dalje učiti i usavršavati se. Kad su u pitanju njegovi vizija, znanje, ophođenje prema svojim asistentima, sve je na jednom vrhunskom nivou i ja sam sretan što sam ovdje", kazao je Musa.

Čustović dodaje da mu je Bajević bio idol.

"S obzorom na vrijeme u kojem je igrao nisam ga mogao gledati, ali sve što sam znao o njemu sada se kroz ovu saradnju potvrđuje. Raditi sa čovjekom koji ima takvo iskustvo i manire je privilegija i čast", kazao je Čustović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije