Fudbal

Magični Haland u ekskluzivnom "klubu 13"

Magični Haland u ekskluzivnom "klubu 13"
Foto: Instagram / Printscreen | Magični Haland u ekskluzivnom "klubu 13"

Erling Haland pridružio se ekskluzivnom klubu od samo 13 igrača koji su dobili savršenu ocjenu 10/10 od francuskog magazina "L'Equipe" nakon njegove senzacionalne igre protiv Mančester Junajteda.

Zvijezda Mančester Sitija postigla je het-trik u nedjeljnom derbiju Mančestera gdje su "Građani" razbili "Crvene Đavole" rezultatom 6:3 i dodao još dvije asistencije za saigrača Fila Fodena, koji je takođe postigao het-trik u savršenoj izvedbi momaka Pepa Gvardiole.

Ne samo da je Haland postao najbrži igrač koji je postigao tri het-trika u Premijer ligi, nakon što je ove sezone postigao i het-trikove protiv Kristal Palasa i Notingem Foresta, već je to učinio u samo osam mečeva, šest puta brže od prethodnog nosioca Majkla Ovena ( tri het-trika u svojih prvih 48 ligaških utakmica).

Samo je 13 drugih igrača počašćeno savršenom ocjenom od "L’Equipea", iako je Lionel Mesi rangiran s tim priznanjem u dva odvojena navrata.

Francuski mediji poznati su po svojim notorno oštrim ocjenama, pri čemu se igračima od kojih se traži da rade blizu savršenstva daju ocjenu 10.

(Mirror)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije