Fudbal

Makedonac izbačen iz tima zbog načina na koji je proslavio gol

Makedonac izbačen iz tima zbog načina na koji je proslavio gol
Foto: Tanjug/AP | Makedonac izbačen iz reprezentacije zbog načina na koji je proslavio gol

Selektor fudbalske reprezentacije Sjeverne Makedonije Igor Angelovski saopštio je da Ilija Nestorovski neće igrati protiv Njemačke zbog nedoličnog ponašanja.

Fudbaler Udinezea je na meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Linheštajna nakon što je postigao gol iz penala za pobjedu od 5:0 opsovao u kameru, riječima "Ćutite, pi..a vam materina!".

Taj potez je razljutio makedonske navijače, koji su razumjeli da je poruka upučena njima zbog kritika za loše igre na posljednjim utakmicama, pa su uslijedili brojni pozivi selektoru preko društvenih mreža da Nestorovskog izbaci iz reprezentacije.

Nestorovski se nakon toga izvinio makedonskoj javnosti riječima da poruka nije upućena njima, već da je, kako je prenio portal Supersport, "namijenjena osobama koje su prijetile njemu i njegovoj porodici".

U pisanoj izjavi Angelovski je rekao da takvo ponašanje Nestorovskog zaslužuje sankcije i da zato neće igrati na predstojećem meču kvalifikacija protiv Njemačke.

"Prvo, drago mi je da se izvinio i dao svoje objašnjene zašto je to uradio, ali takvo ponašanje ne može da prođe nesankcionisano, zato je oslobođen obaveza za sljedeći meč sa Njemačkom", naveo je Angelovski, podsjećajući da je sinoć na konferenciji za novinare obećao da će potez Nestorovskog komentarisati kad pogleda snimak utakmice.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije