Fudbal

Maksimović: Imali smo moćnog protivnika i nismo imali sreće

Maksimović: Imali smo moćnog protivnika i nismo imali sreće
Foto: N.N. | Maksimović: Imali smo moćnog protivnika i nismo imali sreće

Fudbaleri Borca prva su "žrtva" od ove sezone od strane UEFA uvedene promjene pravila kojom više gol u gostima ne vrijedi više.

Izabranici trenera Marka Maksimovića u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona nakon 90 minuta igre imali su vođstvo od 2:0 protiv rumunskog Kluža, što im je uz poraz od 1:3 iz prvog meča u gostima po starim pravilima garantovalo prolaz dalje. Međutim, u produžecima je bh. šampion primio gol za konačnih 2:1, što je Rumune odvelo dalje u najjačem takmičenju, dok Borac evropske mečeve nastavlja u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

"Imali smo moćnog protivnika. Mislim da smo u revanš utakmici na Gradskom stadionu u Banjaluci bili bolji, ali isto tako treba reći i da smo imali sreće u prvom duelu u Klužu. Nama sada nije prijalo to novo pravilo UEFA oko gola u gostima, ali bez obzira na sve, i sada tvrdim da je novo pravilo pošteno. Poslije svega osjećam ponos zbog mojih momaka. Ovo je najveća pobjeda Borca iako smo ispali iz trke za plasman u Ligu prvaka. Jednostavno nismo imali sreće. Nismo je, ruku na srce, imali ni u žrijebu, ali siguran sam da će se u budućnosti stvari promijeniti i da će Borac biti u puno boljoj situaciji i prilikom žrijeba, a i vezano za konačan ishod. Ovaj klub treba da nastavi da raste bez obzira na to ko će da bude u klubu", rekao je Marko Maksimović, šef stručnog štaba Borca.

"Ovo je fudbal, penali su lutrija. Dalje je prošla bolja ekipa, a najvažnije je da je Borac porodica. Radim na tome da isto tako moja ekipa postane porodica. Volio bih ovakvu publiku i u Klužu, bilo je senzacionalno", rekao je Marijuš Šumudika, trener Kluža

Neki su bodrili, a drugi bacali flaše

Iz FK Borac su zahvalili svojim navijačima na podršci u revanš utakmici protiv Kluža.

"Hvala vam za ogromnu podršku koju ste nam pružili. Idemo dalje, još bolji i još jači, zbog vas", saopštili su iz FK Borac. Ipak, nakon gola gostiju viđene su scene kojima nije mjesto na stadionu. Sa istočne tribine ka gostujućim igračima su letjeli flaše i razni predmeti, što je ubilježeno kod delegata meča i nema sumnje da će Borac snositi sankcije zbog ovoga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije