Fudbal

Maksimović više nije trener Borca

Maksimović više nije trener Borca
Foto: N.N. | Maksimović više nije trener Borca

Ne odlazim zbog nekog neuspjeha. Ozbiljan je uspjeh, ali u ovom momentu smatram da je lakše da ode jedan čovjek nego 50 ljudi, rekao je Marko Maksimović nakon što se povukao sa funkcije šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Borca.

Odluku je saopštio uoči revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu, koja se igra sutra, s početkom u 20 sati, na Gradskom stadionu u Banjaluci sa Linfildom iz Sjeverne Irske.

Mladi fudbalski stručnjak, pod čijim je vodstvom "velikan iz Platonove" prošle sezone nakon deset godina čekanja osvojio drugu titulu šampiona M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, poručio je da odluku nije donio ishitreno.

"Napuštam klupu Borca poslije određenog vremena koje smo prošli, poslije veoma dobrih rezultata u prošloj polusezoni. Ta odluka je donesena mnogo ranije, nije ishitrena. Uprava je znala za moju odluku, mnogo smo razgovarali. U ovom momentu, međutim, ne odlazim zbog nekog neuspjeha. Ozbiljan je uspjeh, u ovom momentu smatram da je lakše da ode jedan čovjek, nego 50 ljudi. Ja sam neko ko voli Borac, ovo sam već jednom uradio, poslije te famozne martovske utakmice s Veležom", rekao je Maksimović.

Debakl u Belfastu prije sedam dana rezultatom 0:4 uveliko je uzdrmao atmosferu u Borcu, pa sutra Banjalučani u uzvratu praktično igraju nemoguću misiju i meč za oproštaj, jer je teško očekivati čudo. Uz to Borac je loše otvorio i takmičenje u novoj sezoni bh. elite remijem na "Grbavici" sa Željezničarom 1:1, a potom i kući sa Leotarom 0:0.

"Zahvalni smo Marku Maksimoviću na svemu što je uradio u prethodnom periodu. Došli smo do fenomenalnog rezultata prošle sezone, gdje smo vratili titulu u Banjaluku. Ovo sigurno nije zbogom nego doviđenja, Marku su vrata kluba uvijek otvorena i uvijek je dobrodošao. Nakon te utakmice sa Klužom, malo smo se svi emotivno ispraznili. Za dlaku nam je izmaklo čudo, odnosno najbolji rezultat u posljednjih 30 godina. Pričali smo intenzivno, pogotovo u posljednja tri dana, uočili smo neke stvari, a Markova odluka je da je lakše da ode on, nego da se promijeni 30-40 ljudi. Želim mu sreću u nastavku karijere", rekao je potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković.

Revanš utakmicu sa Linfildom će voditi stručni štab u sastavu Čedomir Ćulum, Zoran Dragišić, Radovan Gajić, s obzirom na to da je Damir Memišević napustio klub zajedno sa Markom Maksimovićem.

Klub je krenuo u potragu za novim šefom stručnog štaba, a najozbiljniji kandidat je Nemanja Miljanović, trener juniora i bivši strateg Mladosti iz Doboja kod Kakanja. Ulje na vatru ionako teške situacije u banjalučkom klubu je dodala i UEFA, koja je zbog ispada navijača u utakmici sa Klužom kaznila Borac sa 11.750 evra.

Jedina dobra vijest za Borac je da će nakon sutrašnjeg susreta uslijediti pauza. Utakmica trećeg kola Premijer lige BiH između Borca i Tuzla sitija je odgođena na zahtjev Banjalučana kako bi mogli odmorili ekipu od napornog ritma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije