Fudbal

Mamić: Kriv sam za stvaranje stroja

Mamić: Kriv sam za stvaranje stroja
Foto: Nedžad Uglješa / Arhiva | Mamić: Kriv sam za stvaranje stroja

Zagrebački Dinamo sinoć je u gostima pobijedio Fejnord (0:2), te kolo prije kraja grupne faze takmičenja u Ligi Evrope osigurao prvo mjesto i plasman u nokaut fazu.

Tim povodom oglasio se Zdravko Mamić.

"Kriv sam što sam sa saradnicima stvorio stroj zvan GNK Dinamo koji je večeras samljeo europskog velikana Fejnord Roterdam u gostima! Kriv sam što sam postavio temelje ekipe kojoj jedinoj u Evropi ove sezone nije nitko zabio gol! Kriv sam što radimo svakog dana na poboljšanju uslova u kojima se bruse novi svjetski nogometni dijamanti! Kriv sam što sam nagovorio brata da se žrtvuje i preuzme ulogu trenera Dinama pod neviđenim pritiskom! Kriv sam što je još jednom pokazao kakva je trenerska veličina! Kriv sam što nakon ljetnih medijskih natpisa da u Dinamu traje rasprodaja ove jeseni igramo najuvjerljivije europske nogometne utakmice u novijoj povijesti! Kriv sam što vučemo hrvatski nogomet i koeficijent kao maglev vlak!", naveo je Mamić i dodao:

"Oprostite i uživajte večeras uz poštivanje mjera, otvorite najbolju bocu koju imate Dinamovke i Dinamovci i nazdravite sjajnim dečkima, treneru i štabu, oni su to zaslužili! Čestitam svima bez kojih ovog uspjeha ne bi bilo – našim zlatnim tetama čistačicama, kuharima, kuharicama, radnicima na održavanju terena i stadiona, portirima, oružarima, trenerima u nogometnoj školi, zaštitarima, djelatnicima, upravi, stožeru i igračima, ovaj uspjeh je vaš uspjeh".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije