Fudbal

Mamić: Vratio sam 10 miliona evra duga Dinama

Mamić: Vratio sam 10 miliona evra duga Dinama
Foto: N.N. | Mamić: Vratio sam 10 miliona evra duga Dinama
Vedran Radenović

Zdravko Mamić nakadšnji prvi čovjek Dinama tvrdi da je vlastitim sredstvima vratio 10 miliona evra dugova Dinama.

On se jutros ponovo oglasio na svojoj facebook stranici i tom prilikim objavio i faksimile iz novina u periodu prije njegovog dolaska u klub.

Takođe najavio je tokom dana objavljivanje još dokumenata.

“Jučer sam vas šokirao objavom dokumenata kojima sam Dinamu pozajmio 82 miliona kuna svog novca. To je samo kap u moru stvari koje sam učinio kako bih Dinamo spasio propasti. Danas ću u 15:30 objaviti nikad viđene dokumente vrijedne oko 10 miliona eura dugova Dinama koje sam vratio iz svog džepa, sa svim imenima i iznosima. Prije toga želim vas podsjetiti u što sam ja, fanatik i luđak trpao nemilice novac svoje obitelji”, napisao je Mamić.

Mamić, koji je u Hrvatskoj osuđen na zatvorsku kaznu zbog pronevjere već nekoliko godina boravi u Bosni i Hercegovini, gdje je kako kaže spreman služiti kaznu.

“Ovo je vaš Dinamo prije Mamića – 2000., 2001. i 2002. godine do mojeg dolaska. Robert Prosinečki je za tadašnji Dinamo rekao: “Prije bih bacio novac iz aviona nego ga uložio u Dinamo”, Marijan Vlak kaže “Dinamo je prije bio Mercedes, sad je bicikl”, klubu je isključen plin i struja, nema novaca za odlazak na gostovanje, klub je pred likvidacijom. Gdje ste tada bili takozvane udruge od 12 navijača, investitori, vrli menadžeri, političari i ostali dežurni jadnici? Reći ću vam ja – u mišjoj rupi ste bili. Iza svih vaših riječi ne stoji ni 2 kune, a kamoli djela. Vi ste samo ružne sjenke filmskih likova koje ste zamislili da jeste, a zapravo ste obični beskičmenjaci”, napisao je Mamić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije