Fudbal

Mamić na "Plavoj noći" u Širokom Brijegu

Mamić na "Plavoj noći" u Širokom Brijegu
Foto: Fena | Mamić na "Plavoj noći" u Širokom Brijegu

U četvrtak uveče u Širokom Brijegu održana je "Plava noć", tradicionalna manifestacija u čast fudbalera Širokog Brijega.

Gosti na "Plavoj noći ", tradicionalnoj manifestaciji u čast fudbalera Širokog Brijega, bile su osobe iz javnog života, ekonomski, vjerski i  predstavnici vlasti, među ostalima, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović te nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić.

Mamić je istakao da mu prija boravak u Hercegovini, ali da nema govora o tome da će preuzeti neki od klubova iz BiH, o čemu se spekulisalo posljednjih mjeseci.

Predsjednik kluba i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević rekao je da je zadatak čelnih ljudi Širokog Brijega da učine sve kako bi klub ostao u vrhu fudbala Bosne i Hercegovine.

"Pokušavamo opstati na površini i disati dalje i boriti se s puno većim sredinama. Široki Brijeg je mala sredina, ali pokazali smo da imamo veliko srce. Nadam se da ćemo se na osnovu toga i dalje uspješno nositi s 'većim' klubovima. Naš cilj je da klub ostane na najvišem nivou, ponajviše radi naših mladih igrača. Široki Brijeg još nije završio svoju priču što se tiče infrastrukture, u daljnjoj budućnosti moramo nešto uraditi da bi imali još bolje uslove", rekao je Kraljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije