Fudbal

Mančester junajted želi dovesti Marka Arnautovića

Mančester junajted želi dovesti Marka Arnautovića
Foto: Facebook | Mančester junajted želi dovesti Marka Arnautovića

Mančester junajted zainteresovan je za dovođenje Marka Arnautovića, fudbalskog reprezentativca Austrije i ofanzivca londonskog Vest Hem junajteda

Ipak, naglašava se da “čekićarić“ nemaju namjeru da prodaju Arnautovića, te da su njegovu vrijednost procijenili na 50 miliona funti (57 miliona evra). Odlični austrijski fudbaler prošlog ljeta je stigao u Vest Hem iz Stouka za obeštećenje od 25 miliona funti (28,5 miliona evra). Protekle sezone postigao je 11 golova i upisao šest asistencija. Reprezentativac Austrije ima ugovor sa Vest Hemom na još četiri godine.

No, to ne bi trebalo predstavljati problem za United koji je navodno spreman platiti traženo obeštećenje. Interes “crvenih đavola“ potvrđuje i činjenica da je u srijedu uveče prijateljskoj utakmici u Insbruku, u kojoj je Austrija savladala Rusiju rezultatom 1:0 uz Arnautovićevu asistenciju, prisustvovao Žoze Murinjo, menadžer Mančester junajteda.

Arnautović i Murinjo su veće sarađivali u Interu 2009. godine. No, tada 20-godišnji Austrijanac nije se previše naigrao u italijanskom klubu u koji je stigao na pozajmicu iz Tventea.

Sezonu kasnije prešao je u Verder iz Bremena, a zatim 2013. godine stigao u Englesku, tačnije Stouk. U dresu reprezentacije Austrije 29-godišnji napadač odigrao je 70 utakmica i postigao 19 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije