Fudbal

Marinović ostaje trener Borca

Marinović ostaje trener Borca
Marinović ostaje trener Borca

Vinko Marinović ostaje na trenerskoj klupi Borca, dok je ostanak golmana Asmira Avdukića i prvotimca Srđana Grahovca, koji su na meti nekih klubova, neizvjestan.

Da će Marinović i naredne sezone voditi Banjalučane, odlučio je Upravni odbor na sjednici održanoj u utorak.

"Marinović je stručnjak u kojeg imamo povjerenje i želimo da ostane. Uskoro ćemo mu ponuditi ugovor na nekoliko godina. Pomoćnik će mu biti bivši trener Slobode iz Mrkonjić Grada Zoran Dragišić. U stručnom štabu će pored trenera golmana Radovana Gajića biti još jedan trener kojeg ćemo potražiti u narednom periodu", kazao je Robert Zrilić, direktor Borca.

Trener Borca je kazao da će uskoro napraviti plan priprema, a prozivku je zakazao za 16. jun.

"Planirali smo da 25. juna odemo u Sloveniju, gdje ćemo tri dana kasnije igrati humanitarnu utakmicu u Kranju protiv istoimenog premijerligaša, a sav prihod od prodanih ulaznica biće uplaćen stanovništvu ugroženom poplavama. U planu je i humanitarni turnir u Beču u julu, gdje će biti Rapid, Austrija, Borac i Crvena zvezda ili Partizan", kazao je Marinović.

Kakvim igračkim kadrom će Marinović raspolagati naredne sezone, u ovom trenutku je teško reći jer, osim za pomenute Avdukića i Grahovca, veliko interesovanje vlada i za Aleksandra Radulovića i Harisa Handžića. Igoru Žuržinovu i Darku Đajiću ugovori su istekli, dok će sa Stefanom Tomovićem i Milošem Markovićem saradnja biti sporazumno raskinuta, poručio je Marinović, dodavši da će u narednim danima sa ovim igračima biti obavljeni razgovori i napravljena transfer lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije