Fudbal

Marko Babić trener Čelika

Marko Babić trener Čelika
Foto: N.N. | Marko Babić trener Čelika

Marko Babić bivši hrvatski reprezentativac novi je šef stručnog štaba Nogometnog kluba Čelik.

Bivši član stručnog štaba grčkog Olimpijakosa i suosnivač fudbalske akademije Krpan – Babić na klupi Zeničana naslijedio je turskog stručnjaka Hasana Ozera. Bivši fudbalski as igračku karijeru je gradio u Osijek, Bajer Leverkuzenu, Real Betis, Herti, Real Saragosi i LASK Lincu, a za reprezentaciju Hrvatske je odigrao 49 utakmica.

„Uz ovu informaciju želimo istaći činjenicu da nije bilo i da neće skoro biti promjena u organizacionoj strukturi kluba, a posebno ne u personalnim imenovanjima na upravljačke strukture kluba. Nova upravljačka struktura Čelik je preuzela u trenutku kada je situacija izgledala beznadežno i kada su svi koji su trebali povući odlučujući potez i preuzeti rizik digli ruke i okrenuli leđa. Svjesni smo činjenice da bezosjećajni profesionalizam i trka za profitom izuskuje stroga ograničenja i obaveza, ali tražimo minimum razumijevanja i humanog odnosa kako bi započeti projekat uspješno priveli kraju“, poručili su iz NK Čelik. 

Nakon sedam odigranih kola BH Telecom Premijer lige BiH Čelik je osmi na tabeli sa dvije pobjede, i dva poraze, te tri remija uz devet osvojenih bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije