Fudbal

Mask podgrijao debatu o kupovini Mančester junajteda

Mask podgrijao debatu o kupovini Mančester junajteda
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Mask podgrijao debatu o kupovini Mančester junajteda

Vlasnik "Tesle" Ilon Mask podgrijao je debatu o kupovini Mančester junajteda tvrdnjom na Twitteru da kupuje klub iz Premijer lige.

Mančester junajted je na dnu tabele nakon poraza od 4:0 u gostima od Brentforda, a tvit Ilona Maska pružio je nadu navijačima koji žele da vide leđa sadašnjim vlasnicima, porodici Glejzer sa Floride.

"Da se razumijemo, podržavam lijevu polovinu Republikanske stranke i desnu polovinu Demokratske stranke! Takođe, kupujem Mančester junajted, dobrodošli", napisao je Mask na Twitteru.

Ostaje da se vidi da li je Mask ozbiljan kupac. Prema Gardijanu, kupovina kluba iz Mančestera koštala bi ga oko dvije milijarde dolara.

Inače, Mask je na pitanje da li je ozbiljan, odgovorio da se šali.

"Ne, ovo je šala koja se ponavlja na Twitteru. Ne kupujem nikakve sportske timove."

Nedavni problemi za klub doveli su do pojačanih protesta navijača protiv Glejzera, koji su 2005. godine kupili klub za 790 miliona funti (955,51 miliona dolara).

Pokret protiv Glejzera dobio je na zamahu prošle godine nakon što je Junajted bio umiješan u neuspjeli pokušaj da se formira otcijepljena evropska Superliga.

Mnogi su brzo istakli da je Mask obećao i da će kupiti Twitter za 44 milijarde dolara prije nego što je dogovor propao, a takođe se hvalio kolonizacijom Marsa i povećanjem nataliteta na Zemlji.

Navijači su odgovorili mješavinom zbunjenosti i optimizma s obzirom na poziciju kluba na tabeli.

Mančester junajted nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije