Fudbal

Mateus Zahara pojačao Široki Brijeg

Mateus Zahara pojačao Široki Brijeg
Foto: N.N. | Mateus Zahara pojačao Široki Brijeg

Tridesetogodišnji poljski napadač Mateus Zahara četvrto je pojačanje Nogometnog kluba Široki Brijeg ove zime.

Igrač bogata inostranog iskustva, koji je između ostalog upisao i dva nastupa za reprezentaciju Poljske, potpisao je ugovor do kraja sezone. Svoj fudbalski put je počeo je u matičnom Rakovu s nepunih 18 godina, a onda je potpunu igračku afirmaciju, uz izuzetak jednogodišnje posudbe u Katovicama, stekao nastupajući za poljskog prvoligaša Gornik Zabrze. Godine 2015. uslijedio je transfer u kineski Henan Jianje u kojem je tada radio i sadašnji kondicijski trener Frano Hrkać Širokobriježana i koji vrlo dobro poznaje njegove igračke kvalitete.

„Sretan sam i uzbuđen zbog dolaska u Široki Brijeg. Iako, priznajem, ne poznajem mnogo bosanskohercegovački nogomet, Frano Hrkać mi je rekao kako se ovdje igra čvrst nogomet. Dolazim pomoći momčadi i pokazati svoje kvalitete. Vjerujem kako ću svojim pogotcima pridonijeti uspjehu svoje nove momčadi i obradovati navijače ovoga kluba“, kazao je Zahara nakon službenog fotografiranja.

Pored prethodno spomenutih klubova, po povratku u domovinu branio je boje višetrukog poljskog prvaka Visle Krakov. Nastupao je i za portugalsku Tondelu, zatim ponovno za Rakow, a posljednja dva angažmana imao je u slovačkim klubovima Pohronie i Železiarne Podbrezova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije