Fudbal

Matić kao amajlija: Ren još neporažen u novoj sezoni

Matić kao amajlija: Ren još neporažen u novoj sezoni
Foto: Tanjug | Matić kao amajlija: Ren joše neporažen u novoj sezoni

U svom prvom "Derbiju Bretanje" u karijeri Nemanja Matić potvrdio je zbog čega je iznenadio sve, samo ne sportski menadžment sa "Roazon parka", koji je prošlog ljeta odlučio da pozove srpskog veterana da se priključi projektu koji je iznjedrio desetine vanserijskih talenata u modernom fudbalu.

S Matićem na poziciji "šest", u paru sa Benžamanom Borigorom, francuski stručnjak Bruno Ženesio priredio je navijačima jednu od najdražih pobjeda u sezoni i produžio seriju svog tima bez poraza na sedam utakmica, piše "Sport klub".

Šteta što je pet završeno nerješenim rezultatom.

Matić je ljetos u 36. godini, uprkos brojnim ponudama sa "egzotičnih" destinacija, odlučio da prihvati onu koju je malo ko očekivao i oproba se u šampionatu poznatom po proizvodnji mladih fudbalera. Prvu utakmicu počeo je s klupe, a onda zakoračio na teren kao starter i momentalno upisao svoje ime među najkorisnije fudbalere Lige 1 – što statistički, što „golim okom“ kolega iz Francuske.

Ukoliko u narednom periodu proradi i navala koju predvodi neubedljivi centarfor iz Turske, Bertug Jildirim, Ren bi mogao da se transformiše u kandidata za titulu u Ligi 1, jer poslije sedam odigranih rundi samo još Nica može da se pohvali da nema poraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije