Fudbal

Mbape postao prvi reprezentativac koji je postigao 10 golova prije 20. godine

Mbape postao prvi reprezentativac koji je postigao 10 golova prije 20. godine
Foto: Tanjug/AP | Mbape postao prvi reprezentativac koji je postigao 10 golova prije 20. godine

Francuski napadač Kilian Mbape pogotkom protiv Islanda u 90. minuti srušio je još jedan rekord, a on je postao prvi fudbaler koji je u dresu reprezentacije postigao deset pogodaka prije svoje 20. godine.

Krilni napadač PSŽ-a rođen je 20. decembra 1998. godine i tek će za dva mjeseca napuniti 20. godinu, a pogotkom protiv Islanda stigao je do brojke od deset pogodaka u dresu nacionalnog tima u 25 odigranih utakmica.

Mbape je oduševio svjetsku javnost nastupom na Svjetskom prvenstvu gdje je bio jedan od najzaslužnijih što su Trikolori stigli do titule šampiona svijeta, a sjajnu formu prenio je i u dres PSŽ-a u kojem na početku sezone igra fantastično.

Francuz je postao prvi igrač u istoriji koji je postigao deset pogodaka u dresu reprezentacije prije svoje 20 godine, što je samo još jedna potvrda o kakvom vanserijskom talentu se radi, a nepotrebno je i govoriti da ga mnogi već sada vide kao najboljeg igrača svijeta u doglednoj budućnosti.

Mbape je od ove sezone zvanično postao igrač PSŽ-a nakon što su Parižani otkupili njegov ugovor od Monaka za 180 miliona evra, a u kako dobroj formi se nalazi najbolji je pokazatelj da je protiv Liona postigao četiri pogotka u drugom poluvremenu.

(klix)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije