Fudbal

Memišević: Ne želimo biti samo učesnici

Memišević: Ne želimo biti samo učesnici
Foto: N.N. | Memišević: Ne želimo biti samo učesnici

Plasman na Euro je velika stvar, ali mi ne želimo biti samo učesnici, poručio je Malik Memišević, mladi kadetski U17 reprezentativac BiH, uoči sutrašnje prve utakmice grupne faze takmičenja u Englskoj protiv Danske.

Kadet njemačkog Verdera će svoj debi za U17 bh. reprezentaciju upisati upravo na smotri najboljih ekipa Starog kontinenta.

"Nažalost, nisam mogao da se odazovem na prethodna okupljanja zbog problema s pasošem. Drago mi je što se sve riješilo jer imam jaku želju da nastupim za BiH. Momci u reprezentaciji su me odlično prihvatili i jedva čekam utakmice da pokažem da sam pojačanje za tim", rekao je Memišević.

Mladi napadač je zadovoljan svojom formom.

"Mogu biti sretan zbog svojih igara u klubu i nadam se da ću tako i nastaviti u reprezentaciji. Siguran sam da imamo kvalitet da pobijedimo Dansku u prvoj utakmici. Plasman na Euro je velika stvar, ali vjerujem da ovaj tim ima još šta da pokaže i da možemo najmanje do četvrtfinala", dodao je Memišević.

Ekipa BiH nakon rada u Zenici doputovala je u Lafboro i nastavila pripreme.

"Igrači su u optimalnoj formi, s mnogo želje i samopouzdanja su došli na Evropsko prvenstvo. Najbitnije je da nemamo povreda i da su momci spremni za ono što ih čeka. Očekujemo čvrstu utakmicu sa Dancima, koji su odlični u svim linijama", istakao je pomoćni trener bh. tima Adin Mulaosmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije