Fudbal

Meridian pomogao prijedorskom klubu

Meridian pomogao prijedorskom klubu
Foto: N.N. | Meridian pomogao prijedorskom klubu

U svjetlu nastavka podrške manjim klubovima, Meridian je uručio vrijednu donaciju FK Gomjenica iz Prijedora, a sredstva će biti iskorišćena za postavljanje ograde oko terena.

"Hvala kompaniji Meridian na značajnoj donaciji. Ovi radovi su nam prioritet, jer je na igralištu postavljena vještačka trava, dobijena na poklon od UEFA-e, a koju hitno moramo da zaštitimo", kaže Siniša Gvozden, predsjednik kluba i dodaje da klub ima velike planove kada je o izgradnji druge infrastrukture riječ. 

Naime, u budućnosti je, uz pomoć donacija, ali i podrške grada Prijedora, planirana izgradnja tribina i svlačionica, a novi teren bi bio na raspolaganju i drugim prijedorskim klubovima. 

Goran Predojević, kandidat za gradonačelnika Prijedora, sportista i sportski radnik, ističe da će, kada preuzme kormilo trećeg po veličini grada u Republici Srpskoj, između ostalog, podrška malim sportskim kolektivima biti i njegova misija. 

Cilj je, navodi, da se što više mladih Prijedorčana uključi u sportske aktivnosti, ističući da je upravo dobra infrastruktura prvi preduslov za to. 

"Dok se globalni i regionalni sport vraća u obim u kojem je bio prije pandemije, opstanak manjih klubova je i dalje ugrožen.  Upravo je pomoć manjim klubovima naša misija, a volja onih koji ih vode da istraju daje nam motiv da nastavimo dalje", ističe Nikola Milisavljević, menadžer korporativnih poslova kompanije Meridian

Milisavljević dodaje da je FK Gomjenica primjer kako, zahvaljujući strateškom planiranju i ulaganju, sportski klubovi mogu, ne samo da opstanu, nego u budućnosti da postanu pravi reprezenti lokalne zajednice i rasadnici talenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije