Fudbal

Mesi: Da sam mogao da biram kada da osvojim Mundijal izabrao bih ovaj momenat

Mesi: Da sam mogao da biram kada da osvojim Mundijal izabrao bih ovaj momenat
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Mesi: Da sam mogao da biram kada da osvojim Mundijal izabrao bih ovaj momenat

​Argentinski fudbaler i igrač Pari sen Žermena Lionel Mesi u intervjuu za argentinske medije komentarisao je osvajanje Mundijala u Kataru 2022. godine.

"U jednom intervjuu koji sam dao 2014. godine rekao sam da znam da će mi bog podariti svjetsku titulu. To je bilo pred prvenstvo u Brazilu. Osjetio sam da je meni namijenjen. Čekao sam pravi trenutak i mislim da sam dočekao. Ne pravi, nego savršeni trenutak. Boljeg nije moglo da bude. Da sam mogao da biram kada da osvojim Mundijal, izabrao bih ovaj momenat. Sad, na kraju karijere, kada silazim sa scene", izjavio je Mesi.

Osvrnuo se i na pritisak koji je osjećao tokom karijere zbog neuspjeha sa reprezentacijom.

"Ostvarenje snova je došlo na kraju, poslije svega, nakon toliko patnji, razočaranja koja sam doživio sa reprezentacijom. Koliko smo samo puta bili blizu uspjeha i nismo uspijevali da osvojimo trofej. Dugo sam dobijao kritike sa svih strana i znam da je i moja porodica patila zbog toga. Oni su se uvijek trudili da mi pokažu da su jaki, da smo zajedno u svemu. Ali, znam da su u dubini duše i oni patili, ne samo zato što nismo osvojili trofeje, nego zbog svih kritika, ružnih stvari. To me je stvarno pogađalo. Na kraju smo zatvorili krug: osvojili smo Kup Amerike, osvojili Svjetsko prvenstvo. Ništa više nije ostalo. Gotovo je", zaključio je Mesi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije