Fudbal

Mesi: Ne želim biti vezan doživotnim ugovorom za Barselonu

Mesi: Ne želim biti vezan doživotnim ugovorom za Barselonu
Foto: Tanjug/AP | Mesi: Ne želim biti vezan doživotnim ugovorom za Barselonu

Lionel Mesi, jedan od najboljih svjetskih fudbalera današnjice za argentinske medije je izjavio da ne želi biti vezan doživotnim ugovorom sa Barselonom, klubom u koji je stigao kao dječak 2000. godine.

Trenutni ugovor argentinskog napadača ističe u junu 2021. godine i nedavno je počeo pregovore s Barsom o obnovi, a u intervjuu za španski radio, rekao je "moja ideja je da zauvijek ostanem ovdje".

No, nešto kasnije u razgovoru za argentinski “Radio Metro 95.1“ prva zvijezda Barcelone istakao je da nema ništa protiv da završi karijeru na Camp Nouu, ali bez doživotnog ugovora.

"Tačno je da mi je Barselona predložila da potpišemo doživotni ugovor, ali sam rekao da ne želim da me veže ugovor. Želim biti dobro za nastupe, za igranje i nastavak borbe za trofeje. Mogu ovdje biti doživotno, ali ne uz ugovor", pojasnio je 32-godišnji Messi.

Sjajni Argentinac još jednom je priznao da mu nedostaje veliko rivalstvo koje je imao sa Kristijanom Ronaldom, koji je napustio Real Madrid prije skoro 16 mjeseci.

"To je čudno. Bilo je dobro kada je Kristijano Ronaldo bio tamo. On je činio El Clasico mnogo posebnijim, a i davao je veću vrijednost La Ligi", istakao je argentinski fudbaler.

Messi je s 13 godina došao u Barseloninu akademiju iz argentinskog Newell's Old Boysa. Debi u dresu Barse ostvario je u oktobru 2004. godine, a od tada je odigrao 693 takmičarske utakmice i postigao 605 golova. Sa Barselonom je osvojio sve što se može osvojiti, ali ne i sa reprezentacijom Argentine s kojom ima samo olimpijsko zlato iz 2008. godine. Za "gaučose" je nastupio 136 puta uz 68 pogodaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije