Fudbal

Mesi: Nejmar nas ojačao kad je otišao

Mesi: Nejmar nas ojačao kad je otišao
Foto: N.N. | Mesi: Nejmar nas ojačao kad je otišao

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi kaže da je odlazak Brazilca Nejmara pomogao "Blaugrani" jer je nakon toga zbila svoje redove.

Mesi je prije dva dana osvojio četvrtu "Zlatnu kopačku" za najboljeg strijelca Evrope, a nakon ceremonije je pričao i o tome kako njegova ekipa igra i izgleda sada.

"Lijepo je osvojiti ovakvo priznanje, ali sam uvijek pričao da mi prioritet nikad nisu bile individualne nagrade. Volio bih da osvojim još neku Ligu šampiona ili titulu u LaLigi, to su prioritet, ali je lijepo imati i 'zlatnu kopačku' kod kuće zbog značenja koje ima", rekao je Mesi.

On dodaje da je Arda Turan koji je trebalo da bude veliko pojačanje odličan igrač, ali da nema sreće zbog nekonstantnosti koja je potrebna svakom igraču koji želi da igra u prvom timu.

"Igranje s vremena na vrijeme nije isto kao kada se to radi svakog vikenda. Komplikovano je i zato Arda nikada nije mogao da se oslobodi. Ipak, dobro je igrao kad god je dobio priliku i kada je tu bilo imalo kontinuiteta", rekao je Mesi.

Posebno je bilo interesantno pitanje španskih novinara u vezi sa promjenama Barsine igre nakon odlaska Nejmara.

"Defanzivnija Barsa? Odlazak Nejmara je uzrokovao da promjenimo naš način igre. Izgubili smo veliki potencijal u napadu, ali je prodaja Nejmara takođe ojačala naš odbrambeni aspekt igre. Zaštićeniji smo u sredini i kao rezultat dolazi red što nas odbrambeno čini jačim", istakao je Mesi.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije