Fudbal

Mesi objasnio zašto nije htio da ostane u Evropi

Mesi objasnio zašto nije htio da ostane u Evropi
Foto: Twitter / Printscreen | Mesi objasnio zašto nije htio da ostane u Evropi

Nije dugo trajala saga o tome gdje će Lionel Mesi nastaviti karijeru poslije rastanka sa PSŽ-om, a izbor je pao na selidbu preko Atlantika, na Floridu. Argentinski as postaće novi igrač Intera iz Majamija, koji je u većinskom vlasništvu Dejvida Bekama.

Povodom selidbe iz Evrope, Argentinac je dao izjavu za španski "Sport" i "Mundo Deportivo".

"Donio sam odluku da idem u Majami. I dalje nije sve završeno 100 odsto, neke sitnice fale, ali odlučili smo da tamo nastavimo naš put" rekao je Mesi.

On se osvrnuo i na spekulacije da će sa bivšim saigračima iz Barselone, Serhiom Busketsom i Đordijem Albom, nastaviti karijeru u Arabiji, prenosi "Telegram".

"To je nešto što su pričali, da sa Busijem i Đordijem idem u Arabiju, da smo sve dogovorili. Svako se bavi svojom budućnošću. Ja sam očito bio upoznat s time, znao sam šta će da urade, ali ni u jednom trenutku nismo se dogovorili da idemo zajedno bilo gdje. Ja sam sam donio odluku i ne znam šta će njih dvojica da urade. Ništa se nisam dogovarao ni sa kim."

Mesi je potom otkrio da je imao ponude da ostane u Evropi.

"Napuštam Evropu. Istina je da sam imao ponude od još jednog evropskog tima, ali nisam ih ni razmatrao, jer je za mene jedina opcija u Evropi bila Barselona. Poslije osvajanja Svjetskog prvenstva i pošto ne mogu da se vratim u Barselonu, mislim da je vrijeme da idem u američku ligu da živim fudbal na drugačiji način i više uživam svakog dana. Očito sa istom odgovornošću i željom da pobjeđujem i dobro igram. Samo malo smirenije", objasnio je argentinski as.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije